Tesla nu consideră că volanul rupt de pe un Model Y, pe autostradă, e un defect, dar a acceptat să-i înlocuiască proprietarului maşina

12 Februarie 2023, 13:02
Redacţia PiataAuto.md
Acum mai mult de o săptămână, scriam despre cazul unui proprietar proaspăt de Tesla Model Y din New Jersey, care s-a pomenit cu volanul maşinii sale rupt pe autostradă, în timp ce călătorea cu familia la bord, maşina fiind cumpărată nouă cu doar 5 zile mai devreme. Ei bine, acel caz are o continuare, printr-un răspuns oficial pe care Prerak Patel, l-a primit de la Tesla.
Prerak le-a trimis o scrisoare celor de la Tesla prin care le aducea la cunoştinţă cazul şi cerea o altă maşină nouă la schimb, din cauza defectului inacceptabil, care vizează direct siguranţa. În răspunsul celor de la Tesla către proprietarul de Tesla se spune că producătorul a ajuns la concluzia că automobilul nu conţine niciun defect, nicio neconformitate, sau o condiţie care ar necesita aplicarea garanţiei! Deci, nici volanul rupt nu a fost calificat drept un defect sau o condiţie de garanţie, în viziunea producătorului. Service-ul, totuşi, fusese de acord să reparare defectul şi, deşi iniţial a cerut bani pentru asta, ulterior a acceptat s-o facă gratis, după cum spuneam în articolul anterior.
Foto: Volanul rupt din Tesla lui Perak Patel

Răspunsul celor de la Tesla continuă cu un „gest de bunăvoinţă”, prin care Tesla spune că-i va rambursa suma de bani plătită pentru acest Model Y, şi-i va prelua maşina înapoi, urmând ca Prerak să decidă dacă îşi cumpără o altă maşină sau păstrează banii. Prerak a anunţat deja că vrea o Tesla Model Y identică, şi speră că nu va mai întâmpina asemenea defecte pe alte maşini.
Foto: Scrisoarea de răspuns de la Tesla

Tesla a acceptat noua lui comandă de Model Y şi i-a promis că nu-l va face să aştepte un termen prea lung, urmând să-i dea prioritate comenzii sale. Până atunci, i-a oferit gratis o maşină de împrumut, tot un Model Y, dar fabricat în 2021.
Foto: Soţii Prerak şi Neha Patel, alături de Tesla Model Y
0
10,767
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!