Un britanic şi-a convertit un Bentley S2 Continental din 1961 într-o maşină electrică, deşi exemplarul e doar unul din 4 fabricate în istorie

11 Februarie 2023, 20:22
Redacţia PiataAuto.md
Ideea unor maşini clasice admirabile, care sunt convertite la propulsia electrică, prinde tot mai mult, iar compania britanică Lunaz se specializează tocmai în convertirea unor modele legendare în maşini electrice. Dar la bază sunt luate de obicei modele apreciate, dar produse în număr mai mare. Acum, însă, un britanic şi-a convertit un Bentley extrem de rar, unul din doar 4 exemplare produse în istorie. E vorba de un Bentley S2 Continental din 1961, care avea un motor V8 de 6,2 litri iniţial.
Maşina a fost complet restaurată înainte de a fi echipată cu un sistem de propulsie electric. Caroseria sa a trecut printr-un tratament profund, tipic celor mai minuţioase restaurări, la fel s-a întâmplat şi cu habitaclul său, care a fost readus la o glorie de maşină nouă.
S-a păstrat autenticitatea estetică peste tot, cu excepţia ceasurilor de bord, care au fost adaptate la indicatorii necesari unei maşini electrice, dar cu păstrarea aceluiaşi stil original.
Maşina originală a fost atât de rară, pentru că era încă din perioada în care unele maşini mai aveau caroseriile construite de către meşteri sau ateliere mici. În acest caz, caroseria a fost construită iniţial de carosierul James Young. Iar versiunea sa Continental cu două uşi, din familia S2, o face una din doar 4 de felul său produse vreodată.
Cu toate astea, proprietarul maşinii s-a încumetat să renunţe la motorul şi cutia originală şi să transforme maşina într-un electrică, alterându-i astfel istoria şi, inevitabil, valoarea sa de colecţie.
Acum maşina are un sistem de propulsie electrică, care dezvoltă 400 CP şi poate atinge prima sută în circa 7 secunde. Iar aceste cifre l-au convins pe proprietar să decidă schimbarea. Acum, cesta va apărea defilând graţios la prima vedere, într-o maşină opulentă, iar când va apăsa pedala în podea, va topi asfaltul cu cei 400 CP şi 720 Nm!
Apropo, odată cu asemenea performanţe, cei de la Lunaz au îmbunătăţit un pic suspensia originală, adăugând coil-over-e şi braţe suplimentare de stabilizare, pentru ca maşina să poate stăpâni puterea imensă de care dispune.
Şi frânele au trecut prin modificări similare, maşina primind etriere cu 6 pistoane pe puntea faţă şi cu 4 pistoane pe puntea spate, deci frâne mai puternice decât are până şi o Tesla Model S Plaid în zilele noastre.
E greu de spus dacă proprietarul a avut o idee inspirată de a altera acest Bentley clasic, atât de rar. Dar, cel mai probabil, cu 400 CP la activ şi putere instantanee disponibilă la cea mai mică apăsare a pedalei, acesta va avea parte de momente mult mai intense la volan!
0
3,112
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!