(VIDEO) Acesta e un Land Rover cu uşi în stil Lamborghini, din garajul secret al producătorului britanic

23 Februarie 2023, 15:07
Redacţia PiataAuto.md
Aproape toţi producătorii cu o istorie de cel puţin 40-50 de ani au adevărate garaje imense, în care accesul e restricţionat, dar unde sunt ţinute cele mai importante maşini din istoria lor. Fie că e vorba de modele de serie glorioase, fie că sunt concepte care au făcut istorie sau, uneori, chiar concepte care au rămas necunoscute publicului larg, acele garaje ascund adevărate delicii de obicei. Ei bine, Jaguar Land Rover şi-a deschis de curând uşile garajului său pentru cei de la Top Gear.
Cel mai curios vehicul, pe care autorii video-ului de mai jos l-au descoperit, a fost un Range Rover Stormer. E un concept prezentat la Detroit în 2004, care a prefaţat designul mărcii pentru deceniul ce a urmat. Dar multe din curiozităţile acestui concept, dincolo de design au rămas necunoscute sau au fost uitate.
Spre exemplu, maşina avea o telecomandă radio, care acţiona o parte din componentele sale, gândită aşa pentru a putea fi manevrată în timpul unor prezentări pe viu. Maşina avea uşi cu deschidere în stil Lamborghini, acţionate la fel, prin telecomandă. Iar interiorul era sumar şi sugera mai mult formele viitoare, decât funcţionalităţile.
Însă acest concept a dat naştere mai târziu la primul Range Rover Sport, iar în garaj se află şi acel prim vehicul prezentat la un alt salon auto.
Toată această incursiune prin garajul Jaguar Land Rover e făcută de omul care a participat la crearea multora dintre aceste maşini — Andy Wheel, actual designer şef. Este, deci, o incursiune pe cât e curioasă, pe atât de interesantă prin perspectiva din interior pe care o oferă Andy Wheel.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,445
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!