Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cât de aproape e noul Chevrolet Corvette Z06, cu cel mai puternic V8 fără turbine din lume, de Ferrari 458 şi Porsche GT3, când sunt comparate direct

27 Februarie 2023 - 13:02
Redacţia PiataAuto.md
Actuala generaţie Chevrolet Corvette e probabil cea mai fascinantă la nivel de inginerie din toate Corvette-urile produse până acum şi e ceva rar în zilele noastre să putem spune despre o maşină actuală că e în mod clar mai bună decât predecesorii săi. Dar cei de la Chevrolet au creat primul Corvette cu motor amplasat median şi l-au perfecţionat până la absolut în materie de performanţă, pe care să o poată transpune excelent pe asfalt. Iar acum Corvette Z06 are şi motorul V8 LT6, care e şi cel mai puternic V8 aspirat natural din lume!
Au mai existat motoare V12 mai puternice de atât, în special la Aston Martin, dar nu şi V8. Iar cei de la Top Gear şi-au dorit să compare acest nou Corvette cu alte maşini superbe, de performanţă, cu motoare aspirate natural. Aşa că au luat un Ferrari 458, creat acum mai bine de un deceniu. Corvette are 670 CP, dar şi Ferrari are un motor genial, care câştigase de 4 ori la rând premiul pentru motorul anului şi până şi inginerii Chevrolet recunosc că au dezasamblat un motor Ferrari pentru a se inspira la crearea lui Corvette. Deci, e o comparaţie cât se poate de necesară!
Iar în ecuaţie apare şi un Porsche 911 GT3, care, nu doar că are un motor aspirat natural, ci şi o cutie manuală. E drept că motorul nu e un V8 şi nici n-are 8 cilindri, fiind un boxer de 6 cilindri de fapt, dar şi această maşină e undeva pe postamentul celor mai savuroase din lume.
Toate trei au ajuns, după episoade de condus separat, şi pe un circuit în care au fost conduse în aceleaşi condiţii, într-o comparaţie directă.
Şi nici nu mai contează care dintre ele a învins în părerea celui care le-a condus, pentru că toate trei sunt nişte adevărate opere de inginerie rară, care aproape că nu se mai găseşte în zilele noastre. Sunt nişte maşini care merită preţuite cât mai există sau cât mai pot fi cumpărate la mâna a doua pentru a fi ţinute într-o colecţie, pe mulţi ani înainte!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter