(VIDEO) Câţiva tineri din Moldova au pornit cu un Opel Vectra pe drumuri de câmp, a fost nevoie de toată noaptea pentru ca pasionaţii de offroad să-i scoată

20 Februarie 2023, 10:33
Redacţia PiataAuto.md
În Moldova există un grup de voluntari, pasionaţi de offroad, cu maşini foarte pregătite pentru a înainta în teren dificil, care, pe lângă faptul că participă adeseori la competiţii sportive sau pur şi simplu fac periodic escapade cu ele, mai şi ajută alţi şoferi care au nevoie de ajutor, când se pomenesc cu o defecţiune sau rămân împotmoliţi undeva, grupul de volunari având denumirea de Rescue 4x4 Molova. Astă noapte aceşti voluntari au avut parte de una din cele mai lungi operaţiuni de recuperare pe care au derulat-o vreodată şi ea a vizat scoaterea din noroi a unui Opel Vectra, cu mai mulţi tineri la bord. Totul a fost mai complicat decât am crede, întrucât acei tineri s-au împotmolit aseară şi abia azi dimineaţă, pe la ora 7, au ieşit la drum uscat.
Tinerii sunt originari din Mereni, iar cel de la volan are permis de conducere, ne-au confirmat cei de la Rescue 4x4, ba mai mult, tinerii au fost amabili şi lucizi pe tot parcursul comunicării şi operaţiunii de recuperare, ne-au comunicat pasionaţii de offroad. Dar, lipsa de experienţă, cooptată cu o dorinţă tinerească de aventură, i-a dus pe un traseu izolat din zona raionului Orhei. Inevitabi, pe drumurile răzmuiate de iarnă târzie spre primăvară devreme, Opelul Vecta s-a împotmolit aseară.
Iniţial, cei 4 tineri au încercat să iasă cu forţele proprii, dar erau prea departe de un drum pavat, iar maşina părea că nu mai are şanse să iasă. Aşa că pe la ora 21, le-au scris celor de la Rescue 4x4 Moldova întrebându-i dacă ar putea să-i ajute. Iniţial unul din pasionaţii de offroad a reacţionat la solicitare şi a pornit în ajutor cu un Nissan Terrano.
Până a ajuns în locul izolat în care se aflau tinerii, a fost deja aproape ora 2 noaptea. Nissan-ul avea în portbagaj o funie dinamică de tractare, care nu e cea mai potrivită în asemenea cazuri, dar, totuşi, de multe ori e salvatoare. Opelul a început a fi tractat, dar tinerii nu au respectat distanţa faţă de maşina din faţa lor şi funia s-a învârtit pe axul uneia dintre roţile faţă, blocând-o complet.

A urmat o operaţiune de descâlcire a funiei de pe roată, care, cu utilajele existente, pe un sol atât de moale, era aproape imposibilă. Aşa că în scurt timp în ajutor a mai venit un al doilea pasionat de offroad, cu un Daihatsu Rocky, cu mai multe accesorii de intervenţie în portbagajul său, dar şi cu un troliu pe maşină. A urmat întâi descâlcirea funiei de pe roată, cu tractarea pritr-un scripete fixat de un copac, în spatele maşinii.
După asta a urmat şi tratarea maşinii propriu-zise, toată operaţiunea finalizându-se către ora 7 dimineaţa. Maşinile pasionaţilor de offroad au avut nevoie de o spălătorie profundă după această intervenţie, fiind complet acoperite cu noroi de la toată tratarea şi aruncarea de noroi de pe anvelopele de offroad. Şi va fi nevoie şi de o funie nouă de tractare, cea care a fost încolăcită pe roată fiind deja deteriorată.
Foto: Aşa arată una din maşinile care a sărit în ajutor, după intervenţie

La final, cei 4 tineri au scăpat nevătămaţi din aventura lor, la fel ca şi Opelul, care va avea nevoie doar de o spălare la fel de profundă ca şi offroader-ele care l-au scos.
Vezi mai jos un scurt rezumat video al unor secvenţe din operaţiunea de tractare.
0
13,188
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!