(VIDEO) Cum e să trăieşti într-un Mercedes Vario vechi, iarna, la -22 grade, şi totuşi să savurezi experienţa

9 Februarie 2023, 19:56
Redacţia PiataAuto.md
De cât e nevoie pentru ca un om să se poată simţi împlinit? Răspunsul e diferit în cazul fiecăruia, dar un cuplu britanic trăieşte de mult timp încoace într-un Mercedes Vario vechi, cu motor diesel care troncăneşte, dar care rezistă dârz. Acum, ei s-au aventurat să-şi găsească loc de trai pe timp de iarnă în Norvegia, şi au publicat un video în care arată cum e viaţa la bordul maşinii lor la -22 grade Celsius, mai ales că aceasta le tot face probleme, mai ales cu elementele auxiliare din ceea ce le serveşte drept casă.
Cei doi şi-au filmat o zi completă din Norvegia, de dimineaţă devreme până seara târziu, şi, chiar dacă e frig, iar frigul pătrunde şi în casa lor pe roţi, chiar dacă nu prea au nici măcar unele condiţii de bază, chiar dacă alimentele la supermarket sunt scumpe, iar picioarele îngheaţă în timpul condusului, oricum savurează întreaga experienţă.
Au beneficiul libertăţii absolute şi al priveliştilor frumoase de după geam. Opresc oriunde le place locul şi pot sta câteva zile în acelaşi loc, sau pot merge mai departe spre altă privelişte după geam.
Dieselul nu e ieftin, şi viaţa nomadă are nişte costuri chiar şi cu un Vario vechi, mai ales când e frig şi e nevoie să consumi mai mult pentru încălzire, dar cei doi mai fac uz de o baterie arctică la bord pentru a avea electricitate, mai folosesc un încălzitor suplimentar şi saltele încălzite electric, aşa că-n final tot ajung să se simtă bine.
Toată maniera în care cei doi îşi relatează experienţa poate părea un pic uşuratică şi poate teatrală, făcută pentru un montaj dinamic al filmuleţului, iar unii ar putea să se întrebe din ce trăiesc cei doi şi ce fac, de fapt. Ei bine, din ce trăiesc exact nu putem spune, dar e clar că şi canalul lor de YouTube a devenit deja popular, iar istoria lor e ceva mai complexă, mai dramatică şi mai curajoasă decât pare din acest video. Ea, Aimee, a luptat cu cancerul la vârstă de doar 17-18 ani, trecând prin chimioterapie şi toată drama asociată acestei maladii. Din fericire, a reuşit să-l învingă. El, Craig Holmes, a avut parte de un accident în care şi-a fracturat gâtul şi a fost la un pas de a fi declarat decedat. După aceste experienţe, ambii au decis că viaţa e prea scurtă şi au decis s-o savureze în libertate.
Au fost cu un Fiat Panda în Rusia şi Mongolia cândva, apoi au călătorit prin India cu o ricşă, iar pe urmă şi-au cumpărat acest Mercedes Vario 0814 de pe un site de anunţuri şi l-au echipat cu propriile mâini pentru călătorie. Şi de ceva timp bun cutreieră lumea cu el. Au fost inclusiv în Africa. Iar acum încearcă să trăiască în el în condiţii nordice.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
8,711
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!