(VIDEO) Cum porneşte un motor diesel MAN de pe un submarin din 1917, care asigura în tandem o putere de 1100 CP

24 Februarie 2023, 15:22
Redacţia PiataAuto.md
Dacă ar fi să ne gândim la felul în care erau propulsate submarinele în anul 1917, puţini ar şti că deja pe atunci se foloseau motoare diesel în 4 timpi, de o cilindree imensă şi mai ales de o putere notabilă. Motorul de mai jos se află acum în Olanda, dar e fabricat în 1917 şi era montat în tandem pe mai multe modele de submarine, fiecare motor având 550 CP, iar împreună asigurând 1.100 CP pentru întregul submarin.
E un motor MAN S6V35, cu 6 cilindri în linie, şi se poate spune că e precursorul a multor motoare navale de azi. E unul din primele motoare de scară uriaşă, proiectat pentru submarine, iar puterea sa nu era transmisă direct unul orice, ci unor generatoare, apoi unui sistem electric cu capacitate de acumulare, iar de acolo către două motoare electrice Siemens, care propulsau elicele. Deci, vorbim deja de o transmisie diesel electrică.
Acest motor, restabilit acum în Olanda, a fost „relaxat” un pic, fiind setat să opereze la turaţii mai joasă şi să scoată circa 430 CP. Toate componentele de pe el sunt atât de mari şi vizibile, încât poate servi drept un exemplu de studiere a construcţiei motoarelor diesel în 4 timpi. Iar turaţiile coborâte, de circa 375 rpm, fac ca toată funcţionarea lui să poată fi observată cu ochiul liber.
Ei bine, acum motorul din Olanda e pornit din când în când, şi fiecare pornire a lui e o fascinaţie pentru cei cu pasiune pentru inginerie, mai ales când ne gândim că acest motor a fost construit 106 ani în urmă!

Vezi totul în video-ul de mai jos.
4
25,275
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!