(VIDEO) Cum se simte noul Hyundai Ioniq 6 electric, condus la el acasă, în Coreea de Sud

20 Februarie 2023, 15:21
Redacţia PiataAuto.md
Hyundai Ioniq 6 e unul din cele mai fascinante modele electrice noi pentru cei ce nu caută neapărat pe puterea imensă a unui Plaid, dar pun mai degrabă accent pe eficienţă în consum, forme aerodinamice extraordinar de inspirate şi greutate redusă. Ei bine, Hyundai Ioniq 6 e unul din puţinele modele care a spus stop creşterii bateriei la infinit, pentru autonomie mai mare, punând accent pe greutate redusă şi autonomie mai mare datorată acesteia. Şi a declarat clar că a privit în istorie, la curentul maşinilor aerodinamice din anii 1930, precum modelele Tatra şi alte câteva mărci ce îmbrăţişaseră acel curent atunci.
Iar această filosofie pare să deschidă mult mai multe oportunităţi pentru o maşină electrică decât punerea pur şi simplu a unei baterii mai mari şi mai grele, de dragul autonomiei. Cei de la Top Gear au vrut să experimenteze mai mult din această filosofie şi au vrut să o facă acasă la Hyundai, în Coreea de Sud.
Şi-au propus să traverseze întreaga Coreea de Sud, pe drumuri publice, simţind din plin condusul şi eficienţa maşinii în viaţa reală, dar într-un mediu din care vine această maşină, cunoscând totodată şi ţara.
A fost o aventură ce mixează experienţa de condus cu experienţa de cunoaştere a unei ţări care apare rar în video-uri de călătorii. Ba chiar s-a ajuns şi pe insula Jeju, care-şi propune să devină neutră din punct de vedere a emisiilor CO2, graţie a 120 de turbine eoliene. Prin urmare, peisajele prin care a fost testat noul Hyundai Ioniq 6 au fost foarte neobişnuite faţă de multe alte teste occidentale. Ba chiar la un moment dat în ecuaţie şi-a făcut apariţia şi un van Hyundai, pe nume Staria.
Acesta are un motor cu ardere intensă, însă în experienţa de camping a fost alimentat de la Ioniq 6, prin funcţia V2L a ultimului, care poate furniza energie pentru laptop, pentru un asemenea camper sau chiar pentru o întreagă casă.
Vezi toată această experienţă de traversare a Coreei de Sud cu un Hyundai Ioniq 6 în video-ul de mai jos.
0
2,390
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!