(VIDEO) Cum se transportă pala agabaritică, de 19 tone, a unei turbine eoliene pe un traseu îngust de munte în China

28 Februarie 2023, 13:39
Redacţia PiataAuto.md
China e în plin proces de construcţie masivă a parcurilor eoliene şi solare în toată ţara, pentru a atinge obiectivul de a avea o capacitate adiţională instalată de 1.200 GW putere din surse regenerabile, iar asta înseamnă că turbinele eoliene sunt instalate şi în locuri în care anterior acestea nu ajunseseră niciodată în China. De curând, au ieşit la iveală imagini cu modul în care o singură pală gigantică pentru o elice a unei turbine eoliene e transportată pe un drum îngust şi nepavat de munte.
Transportul are loc în munţii din regiunea Sichuan din China, iar o singură asemenea pală de elice cântăreşte 19 tone şi măsoară 75 metri lungime. Deoarece un asemenea transport agabaritic nu ar putea fi transportat într-o poziţie normală pe un traseu atât de îngust şi sinuos, camionul care o transportă are o remorcă specială, la baza căreia există un elemente mobil, acţionat hidraulic, care poate ţine turbina suspendată în aer, direcţionând-o spre partea de deasupra prăpastiei de munte.
Transportul unei asemenea pale pe acest drum de munte durează tocmai. 2 săptămâni, iar condiţiile variază de la frig extrem, vânt sau chiar zăpadă. Fiecare pală e transportată cu un grup de muncitori care o dirijează şi îi urmăresc parametrii, or, dacă pala de elice e poziţionată incorect într-un moment când vânturile sunt prea mari, ea poate împinge întregul camion în prăpastie, chiar dacă remorca e prevăzută cu greutăţi de contrabalansare.
E un tip de transport pe care nu l-a mai făcut nimeni la o asemenea scară, însă chinezii par mai determinaţi ca oricând să avanseze în construcţia de parcuri eoliene. Vezi în video-ul de mai jos cum are loc acest transport.
0
5,723
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!