(VIDEO) Cum sună un Mercedes S-Class W220 ostenit, dar cu motor V12 şi ţevi directe de eşapament

14 Februarie 2023, 20:25
Redacţia PiataAuto.md
Maşina asta a fost vârful de vamă a ceea ce reprezenta cândva S-Class W220, fiind în exact acea motorizare venerată de toată lumea, S600. Asta înseamnă că are sub capotă un motor V12, dar pentru că e o limuzină de lux, sunetul lui e temperat să toarcă lin, abia auzit, în timp ce maşina pluteşte pe asfalt. Acest Mercedes W220, însă, din Marea Britanie, e mult prea ostenit mai ales pe partea de caroserie, aşa că reparaţia ar costa prea mult. Dar motorul e într-o stare bună, aşa că youtuber-ul care l-a cumpărat a decis să schimbe eşapamentul cu unul direct, doar pentru a vedea cum va suna la final gloriosul motor.
Or, motoarele V12 pot avea sunet fenomenal, nu în zadar majoritatea modelelor Lamborghini şi Ferrari au avut multă vreme motoare V12. Doar că acolo eşapamentul era construit pentru a accentua acel sunet delicios, în timp ce la S-Class, sunetul este, de obicei, temperat la maxim.
Aşadar, s-au pus în funcţiune discurile de freză şi aparatele de suduri, s-a muncit un pic la acest S-Class, iar la final sunetul V12 a putut să se propage nestăvilit. Şi schimbarea a fost uriaşă. Youtuber-ul a ieşit să dea o tură cu maşina sa cu sunet diferit, ba chiar a trecut şi prin tunele pentru a ecoul V12. Şi se pare că experimentul a dat un rezultat peste orice aşteptări, acst S-Class ostenit obţinând pe loc un sunet de adevărat supercar!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,685
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!