(VIDEO) Duel în offroad între actualul Mercedes-AMG G63 şi precedentul, cu punţi rigide şi motor de 5,5 litri

16 Februarie 2023, 14:53
Redacţia PiataAuto.md
De când a debutat actuala generaţie Mercedes G-Class, există pasionaţi care spun că ea nu ar mai fi la fel de dură în abordare, întrucât ar fi renunţat la puntea rigidă faţă, în favoarea unei suspensii independente, şi ar fi un pic prea lucioasă şi civilizată. Dar, adevărul e că noul G-Class a păstrat foarte mult din ingredientele clasice, mai mult decât se obişnuieşte în zilele noastre. Şi promitea performanţe la fel de bune în offroad, cu un plus major în ţinuta de asfalt.
Ei bine, britanicii au luat de curând ambele generaţii de Mercedes-AMG G63, actuala cu motor V8 de 4,0 litri, şi cea precedentă, cu motor de 5,5 litri. Nu vorbim de acel G55 clasic, ci de ultima ipostază AMG înainte de schimbarea generaţiilor. Dar, totuşi, sunt generaţii diferite şi toate modificările esenţiale fac diferenţe între ele.
Deloc surprinzător, ambele au avut comportament foarte similar. Pe alocuri s-a remarcat un avan mic pentru una sau pentru cealaltă, în diverse probe, dar diferenţele au fost atât de mici, încât pot fi puse pe seama abilităţilor şoferilor, nu a maşinii. Deci, noua generaţie a avut comportament excelent, inclusiv pe teren răzmuiat de ploaie, dar practic la fel de bine a înainta şi vechea generaţie.
Iar asta demonstrează cumva de ce legenda lui G-Class e atât de intensă şi de vie şi azi. Or, e unul din acele modele care şi-au fortificat într-atât de mult reţeta, încât ea a devenit clasică şi orice alterare a ei trebuie făcute cu foarte mici paşi. Totul pentru a avea în continuare o maşină formidabilă.
Vezi duelul dintre cele două generaţii în video-ul de mai jos.
0
5,029
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!