(VIDEO) Experiment în Franţa: cât poate zbura un BMW Seria 5 E39, dacă i se pun aripi de avion

10 Februarie 2023, 20:34
Redacţia PiataAuto.md
Autorii unui canal de YouTube din Franţa au mai făcut un experiment demenţial din seria celor care răspund la întrebări pe care probabil nu şi le-a pus nimeni. De această dată francezii au vrut să fle cât poate bura un BMW Seria 5 E39, dacă i se pun aripi de avion şi dacă încearcă să decoleze de pe o rampă, cu viteza potrivită.
Procesul de pregătire a experimentului a fost foarte anevoios şi lung. A trebui construită o rampă mare de lansare. A trebuit echipată maşina cu utilaje prin care să poată fi ghidată prin telecomandă, or, nu se putea risca să fie cineva în interior în timpul unui asemenea zbor.
Maşina luată la bază a fost un 530d E39, cu motorul un pic modificat pentru a produce mai multă puterea, în speranţa că acesta va putea atinge o viteză de 250 km/h, necesară pentru o decolare mai sigură.
Pe maşină s-au fixat aripi adevărate, de la un avion uşor, apoi s-a încercat întâi să se decoleze de la sol, doar pentru a vedea dacă există portanţă. Maşina şi-a luat zborul cam necontrolat, fapt care a lăsat-o avariată şi au trebuit făcute lucrări de transplant şi pregătire pentru principalul experiment.
Iar aici a urmat şi principala decolare de pe marea rampă. A urmat un zbor scurt, în care maşina a planat niţel.
Aripile par să nu fi fost fixate de punctul în care se afla şi centrul de greutate al maşinii, aşa că ea a plonjat repede cu nasul în jos. Şi inevitabila aterizare dură a venit cu spulberarea maşinii.
Vezi totul în video-ul de mai jos. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate în limba dorită din comenzile player-ului.
0
33,173
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!