(VIDEO) Ford îşi anunţă revenirea multaşteptată în Formula 1, urmând să construiască un bolid hibrid împreună cu echipa Red Bull

4 Februarie 2023, 11:24
Ilie Toma
Ford a făcut aseară un anunţ multaşteptat, de revenire a mărcii în Formula 1, într-un parteneriat de lungă durată cu echipa Oracle Red Bull Racing. Odată cu asta, Ford îşi ia angajamentul de a-şi pune la treabă toată experienţa sa din motorsport şi toată priceperea inginerilor săi pentru a readuce pasiunea în sporturile cu motor, la intensitatea care exista cândva.
Ford are multe momente intense de motorsport în istoria sa, care au devenit legendare între timp. E vorba şi de renumita rivalitate dintre Ford şi Ferrari la Le Mans, când Ford a demonstrat că poate răsturna şi marii titani ai performanţei, dar e vorba şi de participarea celor de la Ford în Formula 1 de acum 20 de ani şi de cursa dramatică din 2003 din Brazilia, în Giancarlo Fisichella a luat la limită o victorie într-o cursă care a fost încheiată înainte de vreme din motive de siguranţă. În acea cursă, Fisichella, cu bolidul său motorizat de Ford, a avut parte de dueluri nesfârşite cu Kimi Raikkonen pe un circuit în care ploaia abundentă făcea regula, iar numărul accidentelor, inclusiv cu Fisichella, a fost uriaş. Dar bolidul Ford continua să lupte, chiar şi după contacte cu parapetul sau cu alte maşini. La final, un o regulă demult uitată privise la situaţia cu două cercuri înainte de sistarea cursei pentru a declara învingătorul şi aparent învingător fusese desemnat Raikkonen, furându-i-se victoria lui Ford şi Fisichella într-un mod dramatic. Abia ulterior, o analiză mai atentă a dezvăluit că totuşi Fisichella era primul în momentul de referinţă şi astfel el a fost declarat câştigător.
Ei bine, anunţul de ieri a fost însoţit şi de un video emoţional, pe care-l includem mai jos şi în care figurează personalul lui Giancarlo Fisichella şi, aparent, fiica sa, Carlotta Fisichella, despre care video-ul sugerează că ar fi parte din noua echipă a celor de la Ford şi Red Bull. Totuşi, nu am găsit un comunicat oficial care să menţioneze acest fapt, dar video-ul spune mult despre atitudinea plină de pasiune pe care cei de la Ford vor s-o inspire fanilor lor şi fanilor motorsportului în general.
De ce această mişcare de la Red Bull Racing? Ei bine, atunci când Honda a decis să se retragă din Formula 1, i-a cam lăsat pe cei de la Red Bull fără un partener pe motoare. Atunci Dietrich Mateschitz, deţinătorul Red Bull, a asigurat o finanţare uriaşă pentru cei de la Red Bull Racing pentru ca aceştia să dezvolte propiul motor, lucru pe care aceştia l-au şi făcut, pe baza propulsorului Honda, iar cu acest motor au şi învins campionatul din 2022, de exemplu. Totuşi, în 2026 intră în vigoare noi reguli în Formula 1, care prevăd că sistemele de propulsie trebuie să fie hibride, compuse dintr-un motor cu ardere internă şi un electromotor de 350 kW, iar motorul termic trebuie să fie capabil să funcţioneze pe combustibili sustenabili. Iar asta a atras mai mulţi producători cu experienţe mari şi totodată i-a făcut pe cei de la Red Bull să se gândească la un nou parteneriat cu un producător auto, pentru că dezvoltarea independentă a unui asemenea sistem de propulsie ar fi mult prea costisitoare. Şi bolizii actuali sunt hibrizi, dar puterea electromotorului acum e una simbolică, în timp ce din 2026 ea va fi practic dominantă în sistemul de propulsie.
Foto: Şeful echipei Red Bull Racing, alături de şeful Ford Motor Company, în momentul anunţului de aseară

Astfel, în ultimul an Red Bull Racing a fost curtat de Audi şi apoi de Porsche, iar la un moment dat se anunţa deja neoficial despre un parteneriat cu Porsche ca despre un fapt aproape împlinit. Totuşi, ceva nu a mers în acea ecuaţie, iar până la urmă parteneriatul care s-a materializat a fost cu Ford. Iar acum Ford va începe dezvoltarea viitorului sistem hibrid, pregătindu-l pentru anul 2026. Asta înseamnă că până atunci, Red Bull Racing va mai opera cu sistemul propriu de propulsie, derivat din cel actual. Iar în 2026, când va avea loc marea schimbare în F1, Ford va fi pregătit să livreze performanţa necesară.
Şi Ford are experienţa necesară pentru a se pregăti bine, cu un sistem de propulsie imbatabil. De fapt, în istoria Formula 1, Ford rămâne până în prezent a fi al treilea cel mai de succes producător de motoare, iar pe bolizi motorizaţi de Ford în istorie au concurat nu doar Giancarlo Fisichella, ci nume legendare, precum Michael Schumacher, Jim Clar şi Ayrton Senna! Deci, există o tradiţie uriaşă. Şi o pasiune la fel de uriaşă pentru a readuce acel spirit în zilele noastre.
Vezi video-ul de mai jos, publicat de cei de la Ford, care musteşte de această pasiune.
0
999
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!