(VIDEO) În Japonia a fost construit cel mai luxos circuit de maşini din lume, în care doar calitatea de membru costă 235 mii dolari

21 Februarie 2023, 15:03
Redacţia PiataAuto.md
Există o mulţime de circuite în lume, accesul pe acestea fiind făcut uneori prin bilete pe tururi, cum se întâmplă pe Nurburgring, alteori prin anumite evenimente de grup, sau chiar arendarea întregului circuit. Dar dincolo de toate aceste metode, în Japonia se construieşte un circuit cu totul special, numit Magarigawa, care urmează a fi inaugurat în 2023 şi în care doar calitatea de membru va costa echivalentul a aproximativ 235 mii dolari.
Construcţia circuitului a început mai bine de doi ani în urmă, el fiind localizat într-o zonă montană izolată, cu peisaje superbe, aflată la doar o oră de condus de capitala Japoniei, Tokyo.
Ideea circuitul a venit încă în 2015, de la dorinţa de a crea cel mai perfecţionist circuit din lume, într-o zonă privată, unde cele mai speciale maşini ar putea fi conduse în siguranţă şi savurate deplin.
Aşa a fost conceput un circuit care să întruchipeze de toate, şi urcări pronunţate, şi viraje intrigante, şi linii drepte pentru accelerări la viteze mai mari. Practic, s-au luat în considerare dorinţele proprietarilor celor mai exclusiviste maşini, atât a celor moderne, cât şi a celor clasice şi exotice.
Pentru designul şi proiectarea circuitului a fost contractat un birou de arhitectură cu experienţă în construcţia circuitelor de Formula 1, Tilke. În rezultat, circuitul are 3,5 km lungime, 22 de viraje, o linie dreaptă de 800 metri, urcări de până la 20%, coborâri de până la 16% şi o diferenţă totală de altitudine de 250 metri, favorizată de relieful muntos în care e amplasat, ceea ce-l face deosebit din intrigant.
Va fi locul unde vei putea veni cu un Lamborghini Miura clasic, de exemplu, turându-l frumos, prin peisajele montane pure de alături. Va fi un adevărat pasadis mai ales pentru asemenea maşini clasice, iar creatorii circuitului au creat întreaga infrastructură pentru aceste maşini clasice exclusiviste, prin calitatea de membru în Magarigawa Club, clubul clienţilor fideli ai circuitului. Această calitate costă 235 mii dolari, dar ea îţi oferă şansa de a-ţi păstra maşina clasică direct în garajul special al circuitului, cu climatizare controlată şi cu mentenanţa tehnică asigurată. Primeşti acces extins la circuit, aproape oricând îţi pofteşte inima şi la toate facilităţile din jurul său, de la restaurante şi cluburi de socializare până la piscine.
Există doar 50 de asemenea locuri de membru al Magarigawa Club, alocate pasionaţilor. Pe lângă accesul prin această calitate de membru vor mai fi organizate uneori evenimente deschise şi pentru pasionaţi auto cu bugete mai mici, dar prioritatea va fi întotdeauna dată celor 50 de membri exclusivişti, care vor plăti cei 235 mii dolari anual. Doar ei vor putea beneficia de absolut toate satisfacţiile pe care le poate oferi noul circuit.
Acum câteva zile, cei de la Magarigawa au anunţat că au finalizat turnarea asfaltului pe întreg circuitul şi chiar au organizat mai multe sesiuni foto cu câteva maşini exotice, testând totodată calitatea asfaltului. Acum se fac ultimele lucrări adiacente, iar în scurt timp circuitul ar urma să fie inaugurat oficial.
Vezi mai jos şi un video de prezentare conceptuală a circuitului, publicat în momentul startului construcţiei.
0
1,269
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!