(VIDEO) Întrecere strânsă între un Rivian electric, un Lamborghini Urus şi un Ford F-150

17 Februarie 2023, 15:40
Redacţia PiataAuto.md
Dacă vorbim de o maşină electrică performantă, pusă într-o întrecere alături de modele cu talie similară, ne-am obişnuit că e aproape obligatoriu ca ea să învingă. Dar nu e întotdeauna aşa. Uneori, chiar dacă puterea e mare, iar cuplul e instantaneu, greutatea prea mare poate schimba semnificativ ecuaţia.
Canadieni, autori au unul cana de YouTube, au luat de curând un Rivian R1S, cu 4 motoare electrice şi un sistem de propulsie ce însumează 845 CP şi 1.231 Nm! Doar că maşina cântăreşte 3.175 kg la gol.
Alături a fost pus un Lamborghini Urus, cu un motor de 650 CP şi 850 Nm. Aparent, maşina are cu 200 CP mai puţin, dar cântăreşte şi mai uşoară cu o tonă! Iar lângă acest duo a fost pus şi un pick-up de înaltă performanţă, un Ford F-150 Super Snake, care livrează 775 CP.
Ei bine, cursa a fost foarte strânsă. Mai puţin pentru Ford, care a rămas ceva mai în urmă. Lamborghini şi Rivian au ajuns la câţiva centimetri una de cealaltă, cu un avans pentru Rivian. La cursa cu start din mişcare, Rivian a fost mai avantajat, dar spre sfârşit atinsese limitatorul de viteză. Partea impresionantă e că, în ciuda performanţelor asemănătoare, Rivian costă doar jumătate din preţul lui Lamborghini. Iar asta contează şi trage mai multe puncte în favoarea electricei.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,190
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!