(VIDEO) Învingerea unei legende: noul BMW M3 Touring l-a devansat pe invincibilul Audi RS6 Avant într-un duel direct

25 Februarie 2023, 14:55
Redacţia PiataAuto.md
Audi RS6, chiar şi în generaţia actuală, e o adevărată legendă prin puterea imensă de care dispune, în raport cu o caroserie de la care n-ai fi aşteptat asta. Şi, de fapt, toate generaţii lui Audi RS6 au fost la fel de surprinzătoare prin acest aspect, făcând întotdeauna uz şi de tracţiunea integrală quattro. Iar actuala generaţie, cu un V8 de 4,0 litri sub capotă, care scoate 600 CP şi 800 Nm, a demonstrat în repetare rânduri că nicio maşină comparabilă n-o poate învinge. Poate unele supercar-uri da, dar nici un break de serie.
Totuşi, acum britanicii un experimentat cu un duel direct cu noul BMW M3 Touring, care vine dintr-un segment inferior, bineînţeles, dar care e tot un break în care producătorul a pus multă pasiune şi multă performanţă. Iar pe lângă asta, şi el beneficiază de tracţiune integrală.
Motorul e unul cu 6 cilindri în linie la BMW, de 3,0 litri, scoţând 510 CP şi 600 Nm. Deci mult mai puţin decât Audi RS6, dar există şi avantajul greutăţii mai mici, de 1.865 kg, faţă de 2.075 kg. E o diferenţă de greutate, însă raportată la 90 CP diferenţă, cele 210 kg nu mai o sarcină imposibil de depăşit.
Ei bine, BMW-ul a învins în mod neaşteptat, întrucât toţi aşteptau că Audi va rămâne în continuare regina break-urilor. Din trei încercări, două au fost învinse în mod clar de BMW M3 Touring! Rezultatul a fost atât de incredibil, încât au mai fost acordate două şanse, fiecare mai obţinând o victorie şi tot BMW rămânând învingător. Apoi, a mai fost şi a 6-a cursă, pe care a învins-o tot BMW.
Deci, un rezultat detaşat şi clar în favoarea BMW. Audi RS6 nu mai e invincibil printre break-uri. Vezi totul în video-ul e mai jos.
1
8,078
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!