(VIDEO) Noul Mercedes-AMG C43 cu motor de 4 cilindri scoate sunete bizare când e galopat pe autostradă la peste 200 km/h

27 Februarie 2023, 20:17
Redacţia PiataAuto.md
Noul Mercedes-Benz C-Class are doar motoare cu 4 cilindri, chiar şi pentru versiune AMG cu indicele 43 şi 63, ultima fiind asistată de propulsie electrică mai sofisticată. E cert, însă, că sunetele motoarelor V8 sau a celor cu 6 cilindri au plecat din familia lui C-Class, iar acum senzaţia de performanţă e dată şi de nişte sunete false, ce vin să completeze sunetul insuficient de dramatic de sub capotă. O alergare recentă pe autostradă a unui Mercedes-AMG C43 a mai scos la iveală şi alte sunete bizare.
În primul rând, sunetul propriu-zis al motorului e răguşit şi necioplit, aşa cum era anterior la unele motoare de cilindree mică, care voiau să pară mai fioroase. Nimic, dar absolut nimic nu inspiră o performanţă fascinantă în sunetul scos. Măcar de se auzea de sub capotă un sunet precum cel al unei Honda Civic Type-R, poate mai lăsa loc de fascinaţie. Aşa, însă, e un sunet răguşit, care e comparat de majoritatea comentatorilor din video-ul de mai jos cu un aspirator Dyson (nu ştim exact la care aspirator se referă, dar foarte mulţi menţionează asocierea). Până şi fanii Mercedes, inclusiv autorul unui canal numit Mr. Benz, se declara acum câteva luni profund dezamăgit de sunetul scos de Mercedes-AMG C43.
Şi schimburile de trepte sunt însoţite de nişte sunete false ce par nişte eliberări de aer comprimat. Nu ştim cine a conceput sunetele ce ies din boxe şi însoţesc acest motor, dar e clar că a exagerat cu dramatismul artificial.
Dar în video-ul de mai jos, pe lângă sunetul specific al motorului, se aude un sunet bizar de îndată ce maşina trece de 200-210 km/h. Spre exemplu, la minutul 01:03, se aude acest şuierat de neînţeles, care dispare din nou când maşina scade sub 200 km/h. Şi, la cât de brusc apare şi dispare sunetul, nu pare a fi un sunet aerodinamic, ci mai degrabă un sunet al transmisiei sau sistemului de tracţiune integrală. Sunetul se repetă şi a doua oară când maşina accelerează peste 200 km/h, la minutul 02:05, şi are acelaşi simptom de apariţie, vuiet şi dispariţie când viteza e redusă. Nu ştim exact care e cauza acestui sunet, dar pare un simptom ruşinos şi penibil pentru un asemenea Mercedes, astfel încât generaţia nouă te convinge iremediabil că e doar o umbră a ceea ce însemna cândva Mercedes-AMG C43 în generaţia precedentă, W205. Noi am testat un asemenea W205 cu eşapament de la Brabus când el se numea C450 şi nici măcar nu pretindea la titlul de AMG, şi-i înregistrasem atunci sunetul. Felul în care sună acum succesorul lui e pur şi simplu ruşinos.
Vezi totul în video-ul de mai jos, iar dacă vrei poţi vedea şi testul nostru drive comparativ între Mercedes-Benz C-Class W205 şi W206.
0
5,505
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!