(VIDEO) O nouă metodă de a ocoli traficul aglomerat de pe strada Ion Creangă din Chişinău, mergând prin parcarea de lângă Dendrariu

16 Februarie 2023, 10:25
Redacţia PiataAuto.md
Strada Ion Creangă din Chişinău e una din cele mai aglomerate în orele de vârf, mai ales că pe întreaga sa lungime are doar câte o bandă pe sens, cea de-a doua fiind rezervată doar transportului public. Majoritatea şoferilor respectă delimitarea benzilor, deşi se mai întâlnesc adeseori şi dintre cei care circulă pe banda de transport public. Se pare, însă, pe una din porţiuni unii şoferi au găsit o soluţie de a ocoli traficul aglomerat, intrând în parcarea de lângă Dendrariu, şi mergând pe acolo mai repede decât pe strada propriu-zisă, apoi ieşind la capătul el din nou la stradă, dar deja mult mai în faţă.
Într-o oarecare măsură, nu e de mirare că şoferii au început a recurge la acest truc, or, acea parcare e uriaşă, având 140 locuri şi fiind aproape la fel de lată cât cele 4 benzi ale drumului, întinzându-se pe o bună parte a porţiunii a străzii Ion Creangă cuprinsă între străzile Coca şi sensul giratoriu de la Calea Ieşilor.
Foto: Parcarea de pe strada Ion Creangă, viziune sus, imagine a primăriei Chişinău

Astfel, fiind atât de lată şi dreaptă, circulaţia prin ea e relativ uşoară, şi poate economisi timp, or, aceeaşi distanţă parcursă în fluxul normal de trafic poate însemna 5 minute în plus. Iar la ieşire, fiind atât de aproape de intersecţie, mulţi fie merg pe banda de transport public, fie se încadrează în cealaltă bandă.
Este această metodă etică? Probabil nu. Este ea neregulamentară? Nu, pentru că nu există vreun indicator care să interzică tranzitarea acestei parcări. Este mai degrabă o altă proiectare bizară din Chişinău, în care traficul principal a fost îngustat la maxim, în timp ce alături a fost sacrificată o mare parte din trotuar pentru a crea o parcare lată cât o autostradă, cu două ieşiri, fără vreo barieră sau vreo metodă de a se asigura că intrarea în acea parcare va fi raţională doar în scop de a parca acolo.
Vezi o scurtă asemenea secvenţă de tranzitare în video-ul de mai jos.
0
12,907
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!