(VIDEO) Reacţia exemplară a doi şoferi a salvat viaţa unui copil astăzi în Chişinău

24 Februarie 2023, 17:51
Redacţia PiataAuto.md
Una din situaţiile cele mai înfricoşătoare, cu care te-ai putea întâlni în trafic, e atunci când un copil apare brusc în faţa maşinii. Şi chiar dacă circuli regulamentar, la verde, un accident poate însemna rănire gravă sau chiar pierderea unei vieţi şi distrugerea altora. O situaţie care putea sfârşit cu un accident tragic a avut loc astăzi, cu puţin timp în urmă, pe strada Albişoara din Chişinău, şi ne-a fost expediată la redacţie de un vizitator, care e şi autorul filmării.
Totul s-a produs la intersecţia semaforizată a străzilor Albişoara şi Feredeului. O Toyota RVA4, care mergea pe banda stângă, a fost nevoită să frâneze brusc din cauza unui copil care a alergat în faţa sa, la mai multe secunde după ce semaforul se schimbase în verde pentru maşini, claxonând totodată în timpul frânării şi după.
Şoferul autor al filmării, spune că a frânat din instinct, când a văzut maşina alăturată că frânează, pentru că nu a văzut copilul decât peste câteva clipe, când a apărut de după Toyota.
Din fericire, această reacţie instinctivă a fost cea care a salvat efectiv viaţa acestui copil. Pentru că la începutul video-ului se poate vedea că autorul filmării circula cu 45 km/h, o viteză absolut regulamentară, dar, dacă nu frâna preventiv, un impact al unui SUV cu un pieton copil poate fi tragic chiar şi la o asemenea viteză.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
28,787
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!