(VIDEO) Restaurare cu precizie chirurgicală, făcută de uzină, pentru legendarul Porsche 959, care a adus succesul la raliul Dakar în 1986

2 Februarie 2023, 15:23
Ilie Toma
Uneori, când o maşină are o conotaţie istorică de-a dreptul uriaşă, proprietarii decid să o lase neatinsă, cu uzura anilor la vedere. Dar, totuşi, odată cu trecerea timpului, şi starea tehnică a maşinii şi a caroseriei trebuie întreţinută, iar în asemenea cazuri apare o dilemă despre cât de profundă poate fi o asemenea lucrare. Porsche tocmai a făcut o astfel de restaurare cu precizie chirurgicală pentru unul din cele mai glorioase automobile din istoria sa, unul din exemplarele de Porsche 959 care i-au adus victoria la raliul Dakar din 1986!
Doar acum câteva zile publicam un articol despre acea perioadă a participărilor Porsche la Dakar între 1984 şi 1986 şi implicarea legendarului pilot Jakcy Ickx în acest parcurs cu Mercedes, Porsche, apoi Lada şi din nou Porsche. Dacă în 1984 Porsche participa cu un 911 special, atunci în 1986 Porsche avea deja modelul 959, adaptat pentru Dakar, şi anume cu el în 1986 Porsche a reuşit să obţină primele două locuri! Pe locul 1 s-a clasat maşina condusă de Rene Metge, iar pe locul 2 maşina condusă de Jacky Ickx! Exact această maşină condusă de Jacky Ickx şi clasată atunci pe locul 2 a şi fost acum scoasă din garajul muzeului Porsche şi restaurată.
Apropo, Lada menţionată mai sus fusese ajutată de Porsche după anul 1986, când Porsche nu a mai participat la Dakar, iar Jacky Ickx a pilotat pentru Lada, cu permisiunea Porsche, întâi pe Niva, apoi pe o Lada Samara cu motor şi sistem de tracţiune integrală de pe Porsche 959, vândute de germani printr-un contract cu Lada. Toată această istorie curioasă am relatat-o în articolul de acum câteva zile.
Aşadar, maşina pe care Porsche a decis s-o restaureze acum e exact acel 959 care a ajuns pe locul 2 la finalul raliului din 1986, condus de Jacky Ickx. Maşina a fost păstrată până acum în stare aproape intactă faţă de cea în care a finalizat raliul Dakar acum 37 de ani. Pe odometrul maşinii sunt 18.000 km acum, însă din ei peste 14.000 au fost făcuţi direct în raliu, iar mai jos, apropo, e traseul raliului Paris-Dakar din 1986, şi, respectiv, drumul pe care a trebuie să-l parcurgă şi acest exemplar.
Sarcina restaurării nu a fost să se aducă maşina a o condiţie perfectă de maşină nouă. Ea are pe ea toate urmele condiţiilor dure pe care le-a înfruntat, iar cei de la Porsche şi-au dorit să păstreze tot. Ceea ce au făcut ei a fost să dezasambleze pentru prima dată componentele esenţiale ale maşinii, pentru lucrări de curăţare a straturilor superficiale de rugină care au început să se instaureze, să verifice circuitele de ulei spre radiatoare şi motor şi să se facă o inspecţie profundă.
S-a demontat şi motorul boxer cu 6 cilindri, care dezvoltă 400 CP, fiind o putere mai slabă mică decât pe maşina de serie pentru a face faţă combustibilului mai rău. Cei de la Porsche au decis să dezasambleze şi motorul pentru o reabilitare consistentă a acestuia şi instalarea unor noi garnituri.
E curios că în procesul de dezasamblare a maşinii, cei de la Porsche au descoperit până şi nisip african de la Dakarul din 1986 prin orificiile caroseriei. Şi până şi aceste părţi de nisip şi noroi uscat au fost păstrate, cu ideea de a fi reamplasate la locul iniţial, pentru a păstra neatinsă alura acestei maşini. Asemenea lucrări de plasare a noroiului uscat cu penseta sunt cu siguranţă mai rare în procesul restaurării unei maşini! Dar tocmai asta îi face pe cei de la Porsche atât de speciali — respectul uriaş cu care îşi tratează propria istorie!
Când restaurarea a fost gata, cei de la Porsche l-au chemat pe legendarul pilot Jacky Ickx, acum în vârstă de 78 de ani, să o conducă primul, alături de pilotul actual al Porsche din cursele de anduranţă, Timo Berhnard. Câţi producători auto ar arăta o asemenea doză de respect pentru oamenii care au contribuit şi acum 35-40 de ani la succesul lor?
Ei bine, cei de la Porsche au documentat tot procesul de restaurare şi promit că vor publica o serie de video-uri cu acesta. Deocamdată au publicat primul episod, cu maşina inspectată şi dezasamblată la prima fază a restaurării. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,501
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!