(VIDEO) Românul care a fost cu Dacia Duster de 350 mii km în Africa a revenit acasă după 50 zile şi ne spune cât a consumat maşina şi câţi kilometri a parcurs

3 Februarie 2023, 10:33
Redacţia PiataAuto.md
Cosmin Crăciun, românul din Buzău, care a călătorit cu Dusterul său de 350 mii km în Africa, a revenit ieri acasă, în România, după 50 de zile petrecute pe drum. La întoarcere, maşina sa are deja peste 365 mii km parcurşi, întrucât a acumulat 17.000 km doar în această aventură, iar Cosmin ne-a spus şi câteva date preliminare din expediţia sa în timp ce făcea ieri ultimii kilometri spre casă.
Astfel, motorul diesel de 1,5 litri dCi de pe Dacia sa, cu soft actualizat la 130 CP, a consumat în întreaga călătorie peste 1.100 litri de carburant. Computerul de bord indică o medie totală de 7,2 litri/100 km, iar dacă împărţim cantitatea estimată de 1.100-1.200 litri de diesel la 170 de „sute” de kilometri, valoarea rezultată ar fi de 7,0 litri/100 km sau chiar mai puţin.
Oricum, Cosmin va face cu siguranţă şi calculele exacte după ce îşi va reveni acasă din oboseala expediţiei, dar toată aventura sa a fost cu siguranţă una demnă de admiraţie, or, ea vine din pură iniţiativă proprie, a unui om pasionat de Dacia, de offroad şi aventuri, care a găsit de unul singur şi banii pentru această călătorie, şi parteneri din regiunea sa, care au avut încredere în el, pentru că fabrica Dacia nu a avut vreo tangenţă cu această aventură.
Ultimul video, publicat ieri pe canalul de YouTube al lui Cosmin, e filmat în drumul spre Andorra, o ţară mică, situată între munţi, între Spania şi Franţa. Cosmin a găsit acolo, în sfârşit, zăpadă, dacă tot şi-a echipat maşina cu anvelope de iarnă în această aventură. Până acum, a tot rulat cu ele pe asfaltul şi nisipul african, un peisaj pentru care aceste anvelope n-au fost tocmai prevăzute, dar au făcut faţă oricum.
Foto: Dacia Duster în Andorra

Cosmin ne-a spus că va mai avea câteva video-uri cu zăpezi, pe care le va publica în acest zile, întrucât a explorat mai mult şi Andorra, şi Franţa, apoi a fost şi la altitudine, în Alpii elveţieni, iar la final a făcut o incursiune în munţi şi în România.
Aşa că ultimele episoade ale aventurii sale vor fi dedicate aproape în întregime zăpezi şi felului în care Dusterul său, deja cu peste 365 mii km la bord, face faţă prin ea.
Foto: Dacia Duster sub podul Milau din Franţa (vezi aici un articol anterior al nostru despre ingineria fascinantă a podului Milau, cel mai înalt din lume, proiectat să reziste 120 de ani)
Foto: Dacia Duster, în România, în drumul spre casă

Includem mai jos ultimul video din Andorra, cu zăpadă, iar lui Cosmin, dacă tot am vorbit de atâtea ori despre el aici, pe site, în această aventură a lui, ne vedem obligaţi să-i zicem un bine ai revenit acasă!
Foto: Dacia Duster revenită acasă, parcată în faţa garajului lui Cosmin

Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
56,718
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!