(VIDEO) S-a stricat motorul Daciei Duster de 370 mii km, care tocmai a revenit din călătoria din Africa în România

20 Februarie 2023, 13:47
Redacţia PiataAuto.md
Dacia Duster a buzoianului Cosmin Crăciun, care tocmai a revenit în România dintr-o lungă expediţie până în Africa, unde a ajuns până în oraşul Dakar, traversând şi Sahara, a avut parte acum de o defecţiune îngrijorătoare la motorul său diesel 1,5 dCi. Paradoxal, dar motorul nu a făcut nicio problemă în cei 17.000 km parcurşi în expediţie, cu acelaşi ulei, însă a dat probleme acum, la scurt timp după revenirea acasă.
Proprietarul Daciei, care avea 350.000 km când pornise în Africa şi care are aproape 370.000 km acum, a filmat şi un video scurt, în care arată problema la motor. A crăpat protecţia de plastic a curelei de distribuţie, din câte se pare, iar cureaua de accesorii pare să fie deviată şi să lipsească o parte din ea.
Cert e că acum distribuţia pare să fie afectată, deşi cureaua de distribuţie încă e prezentă. Motorul porneşte, dar funcţionează aritmic şi nu livrează putere decât pentru o minimă înaintare. Diagnostica finală a motorului încă nu fusese făcută când a fost filmat video-ul de mai jos şi abia urma să se afle cât de gravă e problema, de fapt.
L-am întrebat pe Cosmin dacă a aflat deja cauza problemei şi cât de gravă e defecţiunea şi dânsul ne-a confirmat că doar cureaua de distribuţie a fost problema, ea fiind cauzată, aparent, de cureaua de accesorii. Motorul 1.5 dCi a rezistat din nou dârz şi după ce va primi distribuţie nouă, va funcţiona din nou ireproşabil, pentru mulţi kilometri înainte.
Cosmin a promis că va publica şi un video cu reparaţia, însă în video-ul de mai jos se pot vedea simptomele actuale, înainte de reparaţie.
0
41,939
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!