(VIDEO) Tesla Model X Plaid se întrece alături de SUV-uri de performanţă cu motoare V8, de la BMW, Mercedes, Porsche şi Lamborghini

11 Februarie 2023, 14:37
Redacţia PiataAuto.md
Tesla Model X Plaid, SUV-ul electric de 1.020 CP, a devenit disponibil şi-n Europa de curând, iar asta înseamnă tot mai multe ocazii ca acesta să-şi încerce forţele alături de concurenţi. Britanicii l-au pus de curând la linia de start alături de cele mai puternice SUV-uri cu motoare V8 de la Porsche, Lamborghini, BMW şi Mercedes.
Toate maşinile cu motoare V8 din întrecere, însă, sunt departe de cei peste 1.000 de cai-putere de pe Tesla. BMW X5M are 625 CP, Porsche Cayenne Turbo GT are 640 CP, Lamborghini Urus are 666 CP, iar Mercedes-AMG GLE 63S are 612 CP. Am putea crede că Tesla e mult mai grea decât celelalte SUV-uri, dar nu e aşa. Doar Lamborghini şi Porsche au câte 2,1 şi 2,2 tone, în timp ce BMW şi Mercedes au peste 2,4 tone, faţă de 2,5 tone ale lui Model X Plaid.
Prin urmare, e firesc să aflăm că Tesla a învins de fiecare dată, pentru că raportul de putere şi greutate e în avantajul său, accentuat şi de rapiditatea reacţiei celor 3 electromotoare de pe ea. E curios, însă, să urmărim cât de aproape au fost celelalte SUV-uri, care şi-au schimbat poziţiile de întâietate de câteva ori, aproape toate, cu excepţia Mercedes-AMG, care a ajuns de fiecare dată ultimul.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,003
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!