Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un BMW M5 E39 se întrece cu două Alpina B10 din aceeaşi generaţie E39, toate având parcurs mare pe odometru

7 Februarie 2023 - 19:37
Redacţia PiataAuto.md
BMW Seria 5 E39 e un model adorat de majoritatea fanilor mărcii bavareze, iar pentru asta există sute de motive. Printre primele motive în listă, însă, e şi M5-ul din acea generaţie, care avea un superb motor de 4,9 litri V8, care scotea 400 CP. Ei bine, dar aceeaşi generaţie a avut şi versiuni delicioase de Alpina E39, iar acum două asemenea ipostaze Alpina au fost puse alături de un BMW M5 E39, într-o întrecere palpitantă.
Cine ar putea învinge? Parcă întotdeauna modelele M sunt un pic mai puternice decât Alpina? Dar versiunile Alpin E39 sunt cu circa 100 kg mai uşoare decât M, iar asta poate juca un rol decisiv. Mai mult ca atât, M5-ul e unul cu cutie manuală, în timp ce ambele Alpina sunt cu cutie automată, modificată de atelierul german pentru schimburi mai rapide de trepte.
Şi apoi, cele două Alpina nu sunt identice. Una e Alpina B10 V8, care are un motor V8 de 4,6 litri, cu 340 CP la activ, iar cealaltă e Alpina B10S V8, cu un motor de 4,8 litri, de 380 CP. Toate motoarele sunt aspirate natural. Şi toate maşinile au peste 150 mii km parcurşi. Aşadar, toată întrecerea sună şi mai intrigant acum!
Cine a învins? O Alpina! Iar cu start din mişcare lentă ambele Alpina au ajuns primele şi abia apoi M5. Iar apoi au urmat diverse versiuni de start, iar la un moment dat şi M5 şi-a arătat colţii. Deci, o serie de întreceri frumoase, cu maşini legendare de la BMW şi Alpina!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter