(VIDEO) Un Kamaz care transportă pietre uriaşe nesecurizate, care riscă să cadă, surprins pe o stradă din Chişinău

2 Februarie 2023, 08:56
Redacţia PiataAuto.md
Transportarea corectă a încărcăturilor e un subiect care a fost multă vreme neglijat, dar e de o importanţă esenţială pentru siguranţa traficului, întrucât o încărcătură căzută pe un traseu poate provoca accidente grave sau chiar pierderi de vieţi omeneşti. În Moldova există deja şi reguli clare, care stipulează că toate camioanele sunt obligate să aibă prelată cu care să acopere încărcăturile granulate care pot cădea în timpul mersului, iar încărcăturile mari trebuie securizate astfel încât să nu se rostogolească în benă şi să nu existe riscul să cadă din benă. Un vizitator, însă, a surprins de curând un Kamaz care circula prin Chişinău cu pietre uriaşe puse în bena, care se mişcau şi riscau să cadă direct pe drum.
Autorul filmării ne spune că circula pe strada Lunca Bâculul din capitală, iar video-ul e fimat la 31 ianuarie, aproximativ ora 16:00. La un moment dat, de pe străzile ce trec sub podurile de la Lunca Bâcului, a intrat acest camion, care i-a atras atenţie tocmai pentru că la fiecare denivelare a asfaltului de sub roţi pietrele se mişcau între ele, cea superioară lăsând impresia că poate cădea în orice moment. Atunci şi-a rugat pasagerul să filmeze o secvenţă scurtă cu acest camion. Mai departe, pe aceeaşi stradă banda stângă se îngustează şi şoferul a trebuit să urmeze camionul, dar spune că a lăsat o distanţă mai mare pentru că avea impresia că în orice moment va trebui ă frâneze brusc din cauza pietrei căzute sau să o ocolească. Într-un final, a depăşit camionul, pentru că mersul în spatele lui părea mult prea periculos.
Pe lângă percepţiile celor din jur, o asemenea metodă de transportare este ilegală şi periculoasă pentru siguranţă, fapt stipulat în regulamentul circulaţiei rutiere şi codul contravenţional. E suficient să ne imaginăm ce se poate întâmpla dacă la următoarea denivelare de asfalt, de care Chişinăul nu duce lipsă, încărcătura se destabilizează şi un asemenea pietroi cade în spatele camionului. Un impact al unei maşini din spate cu un asemenea bloc de beton, chiar şi la 50 km/h, poate fi fatal, nemaivorbind de posibile daune materiale şi daune aduse asfaltului pe drumul unde ar cădea o asemenea încărcătură.
Vezi o secvenţă cu acest transport din Chişinău în video-ul scurt de mai jos.
0
2,398
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!