(VIDEO) Un Mercedes S-Class W221, declarat daună totală în SUA din cauza că ar fi fost inundat, şi vândut cu doar 4100 dolari, a fost reanimat cu efort minim

22 Februarie 2023, 16:29
Redacţia PiataAuto.md
Inundaţiile care se întâmplă uneori în unele regiuni din SUA se lasă de obicei cu partide mari de maşini inundate, care sunt prea scumpe în a fi reparate, faţă de valoarea lor, iar astfel companiile de asigurări le declară daună totală la pachet şi plătesc contravaloarea lor proprietarilor. Şi, în timp ce uneori se întâlnesc maşini care chiar nu ar trebui reparate, există şi cazuri în care maşini într-o stare foarte bună ajung în aceeaşi categorie. Este şi cazul unui Mercedes S-Class S500 W221, declarat daună totală de o companie de asigurare şi cumpărat apoi de autorul unui canal de YouTube cu doar 4.100 dolari.
Partea impresionantă e că, la prima vedere, maşina arată foarte bine, fără defecte majore vizibile. Totuşi, în actele companiei de asigurare se stipula că valoarea de piaţă a maşinii normale ar fi fost de 20 mii dolari, în timp ce reparaţia ei ar fi costat 26.247 dolari. Prin urmare a fost declarată daună totală, iar maşina a ajuns a fi vândută ulterior la licitaţie.
De ce ar cumpăra-o cineva? Ei bine, fie pentru piese de schimb, fie pentru a o reanima. În SUA asemenea maşini pot fi repuse în circulaţie, dacă proprietarul demonstrează că a readus maşina la normele de siguranţă cerute de standardele rutiere, iar maşina trece şi o inspecţie minuţioasă.
Acest S-Class s-a dovedit a avea doar mici urme de apă şi ale mai degrabă că au ajuns prin sistemul de ventilare. A trebuit reasamblat ventilatorul, a trebuit înlocuit şi modulul de gestionare a suspensiei pneumatice, localizat în proximitate, care se pare că fusese scurtcircuitat. Iar după schimbarea modulului a început a funcţiona din nou şi suspensia pneumatică.
Aşadar, maşina mai are câteva erori ce trebuie înlăturate, dar, per total cea mai mare parte a lucrărilor a fost făcută cu un efort minim, fără a fi nevoie de 26 mii dolari în reparaţii. Astfel, autorul din video-ul de mai jos, s-a pricopsit cu un S-Class W221 în stare neaşteptat de bună, cu doar 4.100 dolari şi câteva alte cheltuieli minore pentru piese şi efortul de a o repara. Iar dacă o vinde, după ce o repune în circulaţie, poate face şi un profit frumos din acest S-Class.
Vezi în video-ul de mai jos starea iniţială a maşinii şi toată operaţiunea de reanimare a sa.
1
11,761
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!