Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un fan BMW spune de ce Seria 5 E28 e cel mai bun model bavarez creat vreodată şi roagă uzina să mai fabrice asemenea maşini

3 Februarie 2023 - 19:57
Redacţia PiataAuto.md
Multora dintre noi ne plac maşinile clasice, de cândva, şi nu neapărat pentru a le ţine nemişcate în colecţie, ci pentru a le savura senzaţiile analogice şi pure de condus, cu multă mecanică şi multă fizică în ele şi foarte puţină electronică. Un fan de BMW, însă, e atât de pasionat de Seria 5 E28 din istoria mărcii, încât spune că a deţinut 13 exemplare diferite, de la cele mai simple motorizări, în exemplare cumpărate cu preţ minim, până versiuni limitate, aspirând şi la celebrul M5 E28, prima generaţie de M5, de fapt.
Mike, fanul BMW despre care vorbim azi, a creat un video în care spune detaliat de ce e ataşat de acest model şi de ce consideră că acesta e cel mai bun şi plăcut model pe care compania bavareză l-a creat vreodată. Nu, nu sunt doar nişte păreri personale înflăcărate. Mike intră în istoria creării acestui model şi explică de unde vine fizica şi ingineria senzaţiilor care se simt prin emoţii în condus.
Acesta a reuşit să inspire şi un amic de-al său Jeremy, să adore acest model. Şi el are o istorie lungă de ataşament faţă de E28, iar acum are şi un exemplar care are sub capotă un motor V8, tot de BMW, instalat acolo mai recent, căruia îi dedică o parte din video.
Dar Mike povesteşte mai mult şi despre câteva din cele 13 exemplare E28 pe care l-ea deţinut el, inclusiv o versiune de omologare din 1982.
Gândurile din video-ul de mai jos duc în direcţia în care fanul BMW roagă uzina să mai fabrice asemenea maşini. Nu neapărat să pună în producţie exact Seria 5 E38 încă o dată, dar cu acelaşi spirit direct şi pur în condus, cu multă fizică nefiltrată şi un echilibru ingineresc perfect. Dar, cine ştie, poate aşa cum Toyota produce şi Land Cruiser 70 clasic, alături de cele moderne, oare n-ar fi o idee frumoasă ca producătorii să aibă măcar în serie limitată renaşterea unor modele clasice glorioase? Sigur, din punct de vedere economic şi logistic poate fi un coşmar şi poate nici fabrica nu şi-ar prea dori una ca asta. Dar, în zilele noastre, când tot mai multe sunt ori electrice, ori pe benzină cu puţini cilindri şi aproape lipsite de sunet, încât au nevoie de difuzoare, poate şi acest apel aparent fără nicio şansă ar merita ascultat un pic şi gândit?
Vezi mai jos gândurile şi istoria acestui fan BMW cu modelul E28 şi spune ce crezi, ţi-ar plăcea să vezi în producţie, măcar limitată, asemenea maşini?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter