(VIDEO) Un norvegian spune de ce a ales să-şi vândă casa şi să trăiască la bordul unui Land Rover Discovery diesel, de 260 mii km

26 Februarie 2023, 11:50
Redacţia PiataAuto.md
Acum ceva timp, publicam un articol cu video despre un fost profesor de şcoală din Norvegia, cu talente de fotografi şi creator de film, care a ales să-şi vândă casa şi toate obiectele din ea, să-şi cumpere un Land Rover şi să trăiască în el. Într-o ţară a maşinilor electrice, cum e Norvegia azi, profesorul a ales să trăiască într-un Land Rover diesel, care are peste 260.000 km parcurşi azi. Iar mai nou, norvegianul a publicat un video prin care-şi explică filosofia de viaţă şi spune de ce a ales să-şi vândă casa şi să trăiască nomad într-o maşină.
Acesta spune că iniţial planifica să trăiască aproximativ un an în acest regim nomad, dar senzaţia de libertate absolută a acestei vieţi la captivat atât de mult, încât s-a regăsit în ea şi se simte mult mai fericit şi împlinit. Spune că a renunţat la multe lucruri pe care ceilalţi oameni le preţuiesc — cum ar fi imobile în proprietate, sau statornicia unei rutine zilnice şi a unui job de la oră la oră, dar a câştigat în schimb lucruri pe care ceilalţi oameni uită să le preţuiască — cum ar fi timpul, timpul petrecut în libertate absolută, în mijlocul naturii, în linişte şi armonie cu ceea ce-l înconjoară.
Kasper Hoglund vorbeşte şi despre maşina sa, spunând că probabil există zeci de vehicule mult mai potrivite pentru a-ţi oferi confortul unei case, dar pentru el acest SUV, cu formele lui rectangulare şi totodată capacităţile de înaintare şi consumul relativ mic, funcţionează mai bine decât o rulotă sau un camion de expediţie.
Acesta dă şi exemple de cât de variat îi poate fi peisajul de după geam. Dacă relieful şi zăpezile norvegiene sunt partea dominantă, atunci plaja de nisip din Danemarca e o experienţă epică mult mai neaşteptată. Şi tocmai din asemenea experienţe fantastice, spontane, în necunoscut, e condimentată viaţa sa acum, la bordul unei maşini!
Vezi întregul video publicat de norvegian mai jos.
0
8,611
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!