(VIDEO) Un tâmplar din Vietnam a construit un Rolls-Royce din lemn pentru fiul său

5 Februarie 2023, 13:47
Redacţia PiataAuto.md
Există în lumea noastre meseriaşi într-atât de talentaţi, încât obiectele produse de mâinile lor sunt de-a dreptul fascinante. Un tâmplar din Vietnam, de exemplu, a construit cu propriile mâini un Rolls-Royce din lemn pentru fiul său. Mai mult ca atât, maşina are uşi şi habitaclu funcţional şi poate înainta pe propriile roţi, având şi volan cu direcţie.
Tâmplarul din Vietnam a construit acum ceva timp şi o replică a unui concept Audi, atunci spunând că l-a făcut pentru fiica sa. După acel Audi, s-a apucat şi de construcţia unui Rolls-Royce pentru fiul său.
Foto: Conceptul Audi, construit anterior de acelaşi tâmplar

De această dată a făcut o replică a SUV-ului Cullinan, dar cu trei punţi, sugerând ideea de 6x6. Totuşi, propulsia în acest caz are loc pe cele două punţi alăturate din spate, prin intermediul unui electromotor şi a unor lanţuri, fără diferenţiale.
Roţile faţă au casetă de direcţie, conectată cu un volan, preluate de la maşini adevărate.
Caroseria şi structura maşinii au fost făcute din lemn masiv. Iar asta include şi forme uşor curbate, precum capota sau acoperişul.
Au urmat o mulţime de lucrări de sculptare şi şlefuire a lemnului, pentru a cizela formele maşinii şi a o aduce mai aproape de designul original.
Au fost produse şi uşi pentru portbagaj şi habitaclu. Iar uşile maşini au fost realizate cu deschidere simetric inversă, în stil clasic Rolls-Royce. Iar asta a însemnat mecanisme speciale, multe ajustări, dar şi fixare a unui cadrul superior pentru acele uşi.
S-a construit şi o planşă de bord, cu indicatoare în still Rolls-Royce, făcută tot din lemn de câteva nuanţe.
La fel de incredibil e că până şi scaunele au fost sculptate în lemn, frumos profilate în stilul original Rolls-Royce!
S-au sculptat locuri dedicate pentru faruri, grilă şi toate celelalte mici detalii de pe caroseria exterioară. Ba chiar s-a montat un soi de scut frontal adiţional şi un portbagaj suplimentar, într-un stil mai aventurier.
În fine, nu putea lipsi sculptarea renumitei statui Rolls-Royce de pe capotă, botezată Spirit of Ecstasy.
Şi la volan s-a lucrat mult manual, ca la o operă de artă.
Iar la final, maşina a fost tratată cu lac şi a putut ieşi pe străzi la o scurtă plimbare.
Tâmplarul s-a încumetat până şi să iasă cu ea pe câteva străzi urbane din apropiere, iar dimensiunea Rolls-Royce-ului său nu e cu mult mai mică decât maşinile de alături!
În fine, e clar că satisfacţia muncii finale a fost uriaşă aici, dar, fireşte, toată această creaţie a însemnat nenumărate ore de muncă. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,901
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!