(VIDEO) Un tânăr din Detroit a cumpărat o întreagă fabrică auto abandonată şi vrea să o reînvie

20 Februarie 2023, 18:06
Redacţia PiataAuto.md
În multe părţi ale lumii fabricile auto abandonate au adus regres pentru oraşele în care se aflau odată cu închiderea lor, dar au şi lăsat în urme clădiri imense şi nefuncţionale, care doar amintesc de activitatea industrială de cândva. Detroit e unul din asemenea oraşe, care a fost cândva centrul industriei auto americane şi chiar mondiale, dar în ultimele decenii a devenit doar o umbră a gloriei pe care o avea cândva. În ultimii ani, oraşul a început a-şi reveni parţial, dar încă mai există multe edificii pustiite. Iar un tânăr din Detroit, pe nume Andy Didorosi, tocmai a cumpărat o întreagă fabrică auto abandonată, în speranţa că o va putea reînvia.
La prima vedere, ideea de a reanima o asemenea fabrică defunctă sună mai mult a un vis irealizabil, mai ales că nici tânărul nu ştie exact ce va face cu ea şi spune doar că a cumpărat-o cu preţ mic, mai mult din dorinţa de a nu o lăsa să se piardă.
Uzina a fost construită iniţial în 1924, de către Link-Belt, un producător de componente mecanice pentru diverse utilaje şi mecanisme. Aceeaşi fabrică a început ulterior a construi componente pentru liniile de producţie din fabricile Ford, iar în anii 70 a fost cumpărată de Ford, producând componente pentru modelele Ford şi Lincoln. În anii 80 a fost cumpărată de o companie de produse de papetărie şi de tipografie, iar după criza din 2008-2009, ca şi multe alte fabrici din Detroit nu a mai prea avut activitate. De mai mulţi ani stagna, fiind mai degrabă un loc pe care unii pasionaţi auto îl mai foloseau drept garaj pentru diverse modificări.
Ce-ar putea face, aşadar, un tânăr de 35 de ani, care s-a pricopsit cu o ditamai fabrică uriaşă, cu 4 clădiri imense şi tot soiul de hale de producţie în ea? Acesta a filmat felul în care arată fabrica ceva timp în urmă şi încă mai întreba publicul ce crede că s-ar putea face acolo.
Dar acelaşi tânăr are deja experienţa reanimării unei părţi importante din viaţa din Detroit. După criza din 2008, autobuzele din Detroit au început să funcţioneze tot mai puţin, la fel şi trenurile de conexiune cu suburbiile, pentru că nu mai aveau bani. El s-a gândit că dacă oamenii din suburbie nu vor mai avea transport în comun, nu vor mai putea ajunge la muncă, şi viaţa acestora se va deteriora, fiind nevoiţi să plece din Detroit. Aşa a ajuns să cumpere un autobuz vechi şi să lanseze el un serviciu de transport cu autobuze spre una din suburbii, numit compania The Detroit Bus Company. Compania a reuşit să crească între timp la 15 autobuze şi să motiveze şi regia municipală de autobuze să reziste. Iar cele 15 autobuze ale sale sunt deja simboluri în Detroit, fiind vopsite strident şi fiind adeseori închiriate la evenimente. Astfel, dintr-o pornire non-profit, a ajuns să facă ceva viabil, iar acum are şi serviciu de transportare a copiilor către şcoală cu autobuzele, pe care-l finanţează din închirierile de autobuze. Deci, e unul din acei tineri care-şi iubeşte atât de mult oraşul, încât creează asemenea companii non-profit, doar de dragul de a salva lucrurile importante din oraş. Şi asta vrea să facă acum şi cu fabrica.
Cel mai realist plan e să pună acolo ateliere de pregătire a maşinilor pentru motorsport, se pare, pentru că şi Andy e un pasionat de kart-uri şi motorsport. Mulţi localnici îi sugerează să amenajeze fabrica pentru tot soiul de locaţii foto sau pentru activităţi creative. Nu se ştie care din aceste idei se vor dovedi viabile, dar e cert că acest tânăr va încerca să facă ceva să păstreze viaţa în halele acestei fabrici şi poate să readucă un pic de progres acolo. Şi judecând după ceea ce i-a reuşit să realizeze cu autobuzele, sunt mari şansele că vom auzi în viitor veşti frumoase şi despre această fabrică.
Vezi mai jos cum arată fabrica în momentul cumpărării ei de acest tânăr.
0
13,316
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!