(VIDEO) Vlogger-ul din Rusia, care critica Dacia Duster anterior, acum e oripilat de un UAZ pustiit de orice dotări, în care trebuie să apeşi de două ori ambreiajul

21 Februarie 2023, 13:23
Redacţia PiataAuto.md
Acum aproape doi ani, un vlogger din Rusia s-a făcut remarcat prin părţile noastre printr-o criticare dură a Daciei Duster, vândută pe atunci în Rusia ca Renault Duster. Vloggerul dezasamblase maşina şi-i criticase până şi metoda prin care sunt sudate componentele caroseriei, dar şi multe alte aspecte. Ei bine, acum acelaşi vlogger a rămas oripilat de un UAZ pustiit de dotări, pe care spune că l-a cumpărat cu 1,75 milioane de ruble, echivalentul a circa 22.000 euro.
Maşina e e atât de prost asamblată, încât vopseaua de pe benă e crăpată, din momentul în care e livrată clientului! Plasticul de pe panourile benei abia se ţine, la fel ca şi plasticul de pe panourile interioare ale uşilor.
Maşina pare să nu aibă nicio bară transversală de stabilizare a suspensiei spate, întrucât umblă în stânga şi-n dreapta, oscilând la fiecare atingere a sa.
La interior, toate locurile unde existau cândva dotări de confort sun acoperite cu capace oarbe. Iar cotiera centrală e făcută dintr-un plastic atât de prost, încât dacă baţi un pic din ea, vibrează capacele oarbe, gata să iasă.
Maşina nu are airbag, şi nu are nici măcar vreun sistem multimedia, în acel loc fiind un loc gol. Nu există nici aer condiţionat, nici măcar un radio elementar. Doar ventilare cu încălzire iarna şi butonul de avarie.
Nu există nici ABS, nici ESC, iar toată maşina umblă haotic din cauza lipsei barelor de stabilizare, astfel încât până şi un viraj la viteză mică, pe zăpadă, se poate lăsa cu derapaje.
Cea mai uluitoare parte, însă, vine de la cutia de transfer şi cutia de viteze. Cutia de transfer, care permite cuplarea sau decuplarea tracţiunii integrale şi activarea demultiplicatorului de cuplu, are nevoie de o forţă uriaşă pentru a fi manevrată, şi adeseori refuză să intre sau scrâşneşte fioros, ca la UAZ-urile 452 de cândva.
Cutia de viteze intră cu greu şi imprecis în treptele sale, iar uneori e aproape imposibil să incluzi treapta dorită. Aici vlogger-ul a luat cartea cu instrucţii a UAZ-ului şi a descoperit în compartimentul „cuplarea cutiei de viteze” de la pagina 85, că acea cutie are sincronizatoare, care permit cuplarea treptelor în mişcare, fără apăsarea ambreiajului de două ori, dar, totuşi, la retrogradarea treptelor, pentru a asigura longevitatea cutiei şi a schimba mai uşor treptele, e recomandat să apeşi de două ori ambreiajul şi să turezi un pic motorul!
Aşa arată un UAZ din anul 2023, cu componente de import înlocuite cu cele de producţie locală, se pare. Aici până şi vlogger-ul amator de maşini ruseşti n-a rezistat şi s-a înroşit la faţă de aceste descoperiri.
Poţi vedea întregul video de mai jos, incluzând subtitre cu traducere automatizată în engleză sau română din comenzile player-ului.
0
31,016
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!