Acesta e un tractor Lamborghini Centenario de colecţie, cu motor diesel răcit cu aer, scos la vânzare în Elveţia

27 Martie 2023, 22:42
Redacţia PiataAuto.md
Acesta e probabil cel mai rar şi ai neobişnuit tractor din câte s-au produs vreodată, cu un aspect de hot-rod, cu metalul caroseriei lăsat intenţionat nevopsit, pentru a prinde patină în timp, şi cu un aspect ce aminteşte mai degrabă de curentul steampunk. Nu vorbim de un singur exemplar, modificat în cadrul unui proiect unic, dar nici ne un model produs în masă. E ceva intermediar, mai degrabă. O ediţie limitată la doar 5 asemenea tractoare, create pentru a omagia 100 de ani de la naşterea lui Ferruccio Lamborghini.
În 2016, Lamborghini a lansat o ediţie specială de 40 de exemplare de supercar-uri Lamborghini Centenario cu aceeaşi ocazie a 100 de ani marcaţi de la naşterea fondatorului Lamborghini. Ulterior, în 2017, o companie germană pe nume Klima-Lounge a avut ideea de a creat şi un tractor Lamborghini Centenario, dacă tot istoria mărcii a început cu tractoarele, nu cu supercar-urile. A obţinut permisiunea de la însăşi familia Lamborghini, urmaşii lui Ferruccio, şi a creat acest tractor minunat, în 5 exemplare, fiecare din ele fiind vândut atunci cu 250.000 euro.
Toate aceste tractoare au fost create luându-se la bază modelul Lamborghini DLA 35 din 1960. Motorul a rămas cel original — un diesel de 3 cilindri în linie, de 2,2 litri, care dezvolta 35 CP, de unde vine şi denumirea modelului. Tractorul original a fost deja unul foarte rar, doar 117 fiind construite, iar 5 dintre cele 117 au fost transformate în 2017 în asemenea hot-rod-uri.
Primele două fuseseră vândute imediat în momentul prezentării, iar ceilalţi 3 cumpărători nu s-au lăsat prea mult aşteptaţi. Exemplarul despre care vorbim azi şi care a fost scos la vânzare acum în Elveţia e cel cu numărul 4 din 5.
Şi chiar dacă vorbim de un tractor, întreaga creaţie e o operă de artă, creată cu multă inspiraţie. E complet funcţională, desigur, dar e clar că puţini se vor încumeta să facă altceva cu acest tractor decât să iasă la defilări ocazionale.
Tractorul din imagini, spre exemplu, a parcurs doar 500 km de când a devenit Lamborghini Centenario. Iar acum, odată scos la vânzare, după 6 ani de când a fost cumpărat, preţul cerut pe el e deja aproape dublu faţă de cât costa în 2017. Mai exact, se cer 480.000 franci elveţieni pe el, practic tot atâţia euro.
Iar investiţia în maşina asta e mai puţin ca într-o maşină de colecţie şi mai mult ca într-un tablou sau altă operă de artă. Cu siguranţă îl vei privi mai mult decât îl vei folosi. Dar peste încă şase ani, s-ar putea să scoţi din nou un preţ dublu pe el. Pentru că odată în istorie au fost marcaţi 100 ani de la naşterea lui Ferruccio Lamborghini şi pentru că doar 5 asemenea rarităţi excentrice există în toată lumea!
0
6,923
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!