Amenzi record de 42 mii euro pentru un şofer de camion în Germania după o verificare a poliţiei, plus alte 128 mii euro pentru compania sa

25 Martie 2023, 09:37
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Germania raportează aplicarea unor amenzi record pentru un şofer de camion înmatriculat în Turcia, dar şi pentru compania sa, după o verificare banală a acestuia în parcarea unei autostrăzi.
Foto: Camionul din Turcia şi echipajul de poliţie care l-a verificat. Sursa foto: Poliţia germană

Poliţiştii au vrut iniţial doar să-l verifice pe şoferul turc, care se îndrepta pe ruta Istanbul-Dortmund, concentrându-şi atenţia pe tahograful acestuia. Au constatat că pe perioada ultimelor 29 de zile acesta a neglijat constant timpii de odihnă zilnică şi săptămânală. Doar pentru încălcările descoperite la faţa locului în tahograf s-au adunat amenzi în sumă de 2.801,75 euro pentru şofer şi 8.393 euro pentru compania de transport care deţine camionul.

Însă poliţiştii nu s-au oprit aici. Întrucât au constatat o ignorare totală a reglementărilor pentru timpii de odihnă şi condus, au expertizat tahograful şi camionul şi au analizat datele din 1 august 2022 până la 18 martie 2023. Şi-au pus mâinile în cap de numărul de încălcări descoperite şi le-au cumulat pe toate fără indulgenţă. În rezultat, au aplicat şoferului de camion amenzi totale de 42.812 euro, iar companiei care deţine camionul i-au aplicat amenzi de încă 128.429 euro. Dosarul acestor încălcări a fost transmis şi Oficiului Federal de Logistică şi Mobilitate (BALM) din Bremen, pentru a urmări executarea plăţilor amenzilor.
0
38,669
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!