Angajaţi ai fabricii Renault din Spania, arestaţi pentru furt constant de piese, de peste 600 mii euro

17 Martie 2023, 11:05
Redacţia PiataAuto.md
O ştire mai neobişnuită vine de la fabrica Renault din Spania, acolo unde mai mulţi angajaţi au fost arestaţi de poliţia spaniolă pentru furtul de piese componente la maşini pe durata a peste un an. Suma totală a prejudiciului adus fabricii, din câte a putut stabili ancheta până la această etapă, e de peste 600.000 euro.
Totul a avut loc la fabrica Renault din Valladolid, acolo unde se asamblează modele precum Renault Captur, dar şi motoare pentru alte fabrici Renault. Majoritatea celor implicaţi au fost angajaţi ai fabricii, dar şi şoferi care livrau componentele de la furnizori la fabrică. Furtul a fost descoperit după ce s-au constatat lipsuri repetate de piese în stocurile fabricii, Renault întrebându-i pe cei ce livraseră componentele primare la fabrică, iar aceştia indicând că, cel mai probabil, e vorba de furturi interne la Renault. Ulterior, cele două companii au cercetat împreună sute de ore de filmări de la camerele de securitate, până când au găsit dovada furturilor.
Trei angajaţi ai fabricii erau cei implicaţi direct, dar se suspectează şi implicări indirecte, pentru a masca furturile. Spre exemplu, într-unul din evenimente s-a constatat lipsa a trei containere pline cu convertoare catalitice noi, şi nimeni nu văzuse cum au dispărut acestea, iar furtul nu a putut fi investigat atunci, pentru că în mod miraculos camerele video în acea zonă se dovediseră defecte pe perioada furtului. De curând, Renault a mai descoperit că lipseau doi paleţi plini cu injectoare pentru motoare, cu lipsă similare de probe video directe din locul furtului. Iar între aceste furturi mari au mai fost constatate periodic lipsuri de alte cantităţi mai mici de componente. Prin urmare, cei suspenctaţi au fost implicaţi atât în sustragerea de piese, cât şi în acoperirea furturilor în sistemele de securitate ale fabricii.
Poliţia spaniolă spune că, pe lângă cei arestaţi acum, ancheta continuă şi e foarte posibil să fie arestaţi în perioada următoare şi alţi complici în acest furt de proporţii.
0
11,274
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!