Ducati nu vrea să construiască motociclete electrice de serie prea curând, deşi are tehnologie dezvoltată la nivel de curse

1 Martie 2023, 13:06
Redacţia PiataAuto.md
Ducati e una din cele mai dorite embleme de motocicletă, ori, modelele producătorului italian sunt adeseori numite drept un Ferrari pe două roţi. Şi au această asociere pe bună dreptate, or, modelele Ducati au şi sunetul şi emoţia de o intensitate similară cu modele Ferrari, iar la nivel de performanţă sunt adeseori chiar mai dominante. În ultimii ani, mai mulţi producători de motociclete au lansat modele electrice sau au anunţat cel puţin un model pe care urmează să-l pună în producţie. Nu şi Ducati, însă, iar de curând directorul pentru America de Nord al Ducati, Jason Chinnock, a recunoscut că producătorul italian nu vrea să construiască motociclete electrice prea curând.
Pretextul oficial e că Ducati nu are încă un electromotor suficient de rafinat şi totodată performant, ca să se conformeze standardelor Ducati, atât la nivel de senzaţii de acceleraţii, cât şi plăcere în condus. Pretextul e unul într-atât de subţire, încât până şi imediat după declaraţia sa, acesta a fost întrebat de ce nu face uz de un electromotor din grupul VW, or, Ducati aparţine celor de la Audi. Răspunsul a fost unul la fel de voalat, spunându-se că poate, cândva, în următorii ani, Ducati va lansa un model electric, însă nu acum, până nu există o tehnologie dusă la desăvârşire, ca să adeverească emblema Ducati pe ea.
Acest pretext e unul şi mai bizar, cu cât Ducati are tehnologia motocicletelor electrice deja dezvoltată, de fapt, până la nivel de curse de motorsport. Ducati este singurul furnizor de motociclete electrice nemarcate în curse MotoE ale Federaţiei Internaţionale de Motociclism. Şi e o tehnologie cu performanţă dusă la sublim de Ducati, care şi-a adeverit deja fiabilitatea şi performanţa.
Cei de la Ducati au spus, însă, că în motorsport e vorba de alţi parametri, care nu pot fi transpuşi direct în motocicletele de serie. De asemenea, aceştia au recunoscut că în acest moment nu au în dezvoltare nicio motocicletă electrică de serie, sediul central aşteptând evoluţia tehnologiei bateriilor, pentru a permite evitarea greutăţii prea mari. Într-un cuvânt, Ducati nu e împotriva motocicletelor electrice, ba chiar le stăpâneşte mai bine ca mulţi alţi, la nivel de curse, dar nu vrea să le producă în serie prea curând. Şi judecând după cifrele menţionate în articolul de ieri despre motocicletele Harley Davidson, atitudinea celor de la Ducati pare să aibă şi o justificare corespunzătoare.
0
1,224
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!