Ducati o duce excelent fără motociclete electrice în gamă, înregistrând vânzări de peste 1 miliard euro

27 Martie 2023, 11:32
Redacţia PiataAuto.md
Acum o lună, publicam un articol în care vorbeam despre vânzările celor de la Harley Davidson, în care menţionam că cifrele totale sunt bune, dar divizia de motociclete electrice LiveWire are vânzări extrem de slabe, de doar 69 de motociclete într-un trimestru, generând pierderi mari pentru producător. La puţin timp după acel articol, publicasem în care spuneam că Ducati anunţase că nu vrea să construiască modele electrice prea curând, deşi are tehnologie de vârf dezvoltată, pe care o livrează în campionatul MotoE al Federaţiei Internaţionale de Motociclism. Ei bine, odată cu publicarea cifrelor pentru anul 2022, putem să înţelegem că Ducati o duce excelent şi fără motociclete electrice.
Cândva un producător relativ mic, concentrat pe nişa motocicletelor de înaltă performanţă — un soi de Ferrari în lumea motocicletelor — Ducati a reuşit să înregistreze în 2022 vânzări de peste 1 miliard de euro, vânzând un număr record de motociclete, 61.592 la număr!
Cei de la Ducati spun că vânzările lor au fost impulsionate mai ales de rezultatele din motorsport, or, Ducati a luat atât titlul de campion în MotoGP, cât şi în World Superbike.
Încasările de un 1,089 de miliarde euro reprezintă de asemenea un record, cifra fiind în creştere cu 24% faţă de anul anterior. Profitul, însă, a crescut şi mai mult, cu tocmai 77%, şi a ajuns la 109 milioane de euro, cifra fiind de asemenea un record pentru toată istoria Ducati. Practic, Ducati funcţionează cu o rată de profit foarte sănătoasă de 10%.
Ducati are 821 de showroom-uri în întreaga lume, ultimele dintre ele fiind deschise în Mongolia, Brunei, El Salvador şi Ecuador. Având mai multe modele noi lansate în ultima perioadă, precum Multistrada V4 Rally, Diavel V4 sau Scrambler, există toate şansele ca anul 2023 să fie unul şi mai bun pentru marca italiană de motociclete, deţinută în prezent de Audi. Şi se pare că şefii Ducati au toate motivele să mai amâne mult timp lansarea de modele electrice, care ar tăia din profiturile frumoase pe care le scot acum.
0
1,296
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!