În Chişinău la unele intersecţii au fost înlocuite camerele, acum acestea pot fixa depăşirile de viteză şi alte încălcări

14 Martie 2023, 08:39
Redacţia PiataAuto.md
De mai mulţi ani, pe lângă camerele fixe radar din Chişinău, la unele intersecţii erau montate camere care captau imagini din spatele maşinilor, ele putând fixa trecerea la roşu sau încălcarea marcajelor, dar de obicei nu puteau fixa şi viteza sau alte încălcări mai sofisticate. De câteva săptămâni, la tot mai multe intersecţii din Chişinău camerele de tip vechi sunt înlocuite cu camere de tip nou, cu carcasă de culoare albastră, care s-au făcut deja renumite în alte locuri prin faptul că pot prinde viteza de mai departe, la fel ca şi încălcări precum folosirea telefonului mobil sau lipsa centurii de siguranţă. Totuşi, deoarece noile camere sunt poziţionate să fotografieze automobilul din spate în aceste intersecţii, am vrut să aflăm dacă ele pot fixa şi depăşirile de viteză sau, eventual, şi alte încălcări.
Foto: Camere de tip nou la intersecţia bd. Dacia şi bd. Decebal din Chişinău

Am contactat şi Inspectoratul General de Poliţie, şi Serviciul Tehnologii Informaţionale al MAI. În primul rând, cei de acolo ne-au confirmat că în prezent are loc înlocuirea camerelor cu cele de tip nou. Intersecţiile din Chişinău, care au deja camere de tip nou sunt:
• Mihai Viteazu cu Columna
• Alecu Russo
• Calea Orheiului cu Studenţilor
• Alba Iulia cu şos Balcani
• Bd. Dacia la mai multe intersecţii
Asemenea lucrări continuă, prin urmare şi intersecţiile care încă nu au primit camere de tip nou vor primi în viitorul apropiat.

A doua confirmare pe care am primit-o de la STI al MAI a fost că noile camere pot prinde şi depăşirile de viteză, inclusiv din spate, în momentul traversării intersecţiei.
Pe lângă camerele cu carcasă albastră, am observat că există şi camere adiţionale circulare mici, aşa că i-am întrebat pe cei de la STI dacă noile camere pot fixa şi lipsa centurii sau folosirea telefonului mobil, iar răspunsul a fost din nou afirmativ — da, noile camere din aceste intersecţii pot deja fixa şi folosirea telefonului mobil sau a centurii de siguranţă, precum şi alte încălcări. Prin urmare, e bine să ştim despre existenţa acestor noi camere şi despre ce pot face ele acum.
1
7,744
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!