În pofida războiului în derulare, în Ucraina a fost construit şi inaugurat un nou parc eolian uriaş

14 Martie 2023, 10:42
Redacţia PiataAuto.md
În pofida războiului crunt în derulare, în Ucraina a fost construit şi inaugurat un nou parc uriaş cu turbine eoliene, numit Tyligulska şi amplasat în regiunea Mikolaiv din sudul Ucrainei. Capacitatea activată acum de către DTEK, compania dezvoltatoare a parcului, e de 114 MW, puterea fiind asigurată de 19 turbine eoliene.
Totuşi, cei de la DTEK menţionează că inaugurarea realizată acum a suferit o amânare din cauza războiului, ea fiind iniţial programată să aibă loc în 2022. De asemenea, întregul parc eolian din Tyligulska trebuie să aibă o capacitate totală de 500 MW, aşa că cei 114 MW conectaţi acum sunt o primă etapă, iar altele vor mai urma.
Cei de la DTEK spun că cei 114 MW livraţi acum în reţea vor ajuta la echilibrarea sistemului energetic ucrainean, pus la încercări extreme în această iarna din cauza atacurilor permanente din partea Rusiei, odată cu invazia în ţara vecină şi ţintirea specifică a elementelor de infrastructură energetică.
De asemenea, la inaugurarea noului parc solar, ucrainenii au anunţat că până şi muncitorii care au lucrat la instalarea turbinelor eoliene şi a tuturor elementelor adiţionale au fost nevoiţi să poartă veste anti-glonţ pe tot parcursul lucrărilor, din cauza riscurilor evidente.
DTEK construieşte parcuri eoliene în Ucraina din anul 2012 încoace, având deja realizate investiţii de peste 1 miliard de dolari. Subsidiara sa internaţională, DTEK Renewable International, în cooperare cu o companie din România, Moldova Eolian, lucrează în prezent şi la instalarea unui parc eolian la Ruginoasa, judeţul Iaşi, unde urmează să fie amplasate 10 turbine daneze Vestas, care vor livra împreună o putere de 60 MW.
0
2,824
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!