Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Lângă şcolile din Moldova vor apărea treceri de pietoni de tip nou, marcate cu roşu şi alb, unele din ele vor fi denivelate

17 Martie 2023 - 08:53
Redacţia PiataAuto.md
Administraţia de Stat a Drumurilor din Moldova a anunţat că a elaborat două scheme noi de treceri pietonale pentru proximitatea şcolilor, grădiniţelor, şi a altor tipuri de instituţii de învăţământ, pe care le-a coordonat cu Inspectoratul Naţional de Securitate Publică. Noile treceri de pietoni sunt mult concepute pentru a fi mult mai vizibile şi pentru a motiva sau chiar impune şoferii să reducă viteza până la 30 km/h în apropierea trecerii.
Cele două tipuri de treceri de pietoni prevăd marcaj de culoare roşie şi albă, una din ele presupunând şi denivelarea trecerii propriu-zise. Pe lângă asta, au fost concepute şi indicatoarele repetitive, care trebuie să facă trecerea vizibilă, iar datorită vizibilităţii şi structurii ei, trebuie să impună şoferii să reducă viteza.
Aceste noi treceri vin ca o măsură de răspuns pentru creşterea bruscă a numărului de accidente cu pietoni implicaţi din această iarnă, inclusiv cu copii şi inclusiv în apropierea trecerilor de pietoni de lângă şcoală. Practic, noile treceri ar trebui să sporească gradul de alertă a şoferilor despre acestea, iar la unele din ele să facă imposibilă fizic deplasarea cu viteză prea mare.
Foto: O trecere e pietoni din Făleşti, Moldova, unde o fetiţă de 10 ani a fost lovită letal în decembrie 2021, fapt pentru care şoferiţa a fost condamnată ulterior la 4 ani şi jumătate de închisoare cu executare

ASD va oferi aceste scheme de amplasare şi către autorităţile publice locale din Moldova, care le pot prelua pentru a le aplica în localităţile lor. ASD a calculat şi costurile lucrărilor pentru amenajarea trecerilor de tip nou — 36 mii lei (aproximativ 1.800 euro) pentru marcajele, indicatoarele şi manopera unei treceri simple şi 80 mii lei (aproximativ 4.000 euro) pentru o trecere denivelată.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter