O Volga GAZ-21, păstrată în stare nouă 64 ani, scoasă acum la vânzare la un preţ exorbitant

18 Martie 2023, 12:18
Redacţia PiataAuto.md
Volga GAZ-21 e unul din modelele sovietice preferate de colecţionarii auto, pentru că e una din puţinele maşini estice care avea un stil opulent de design specific anilor 50, pentru că e relativ simplu şi temeinic construită şi pentru că poate fi restaurată cu multă muncă, dar fără complexitate nenecesară. Totuşi, maşina despre care vorbim azi e o raritate absolută nu prin restaurarea sa, ci prin faptul că a fost păstrată în stare nouă timp de 64 de ani!
Maşina e fabricată în 1959 şi a adunat în toţi aceşti ani doar 190 km pe odometrul său, în rest fiind păstrată într-un mediu izolat, pentru o conservare cât mai bună. Acest exemplar Volga nu a fost nici măcar înmatriculat vreodată, deci a fost pus la păstrare încă din anul 1959!
Sub capotă e obişnuitul motor de Volga de atunci, de 2,5 litri, cu 4 cilindri în linie, care livra 70 CP. Acesta e cuplat la o cutie manuală cu trei trepte, iar întreaga suprafaţă de sub capotă e într-o stare impecabilă, maşina fiind reanimată cât timp a stat în colecţia actuală.
Surprinzător e că maşina mai are urme de lubrifiant de uzină pe ea, etichetele originale aplicare pe diverse locuri ale caroseriei şi chiar câteva din plombele iniţiale, toate acestea trebuind să confirme că maşina nu a fost niciodată restaurată, ci vine în forma sa originală, cu mici lucrări de şlefuire pe alocuri pentru a îndepărta depunerile uşoare de vreme.
Această Volga are până şi anvelopele originale din fabrică, de tip YA-127. Chiar şi bateria maşinii e din 1959, dar interiorul ei şi electroliţii au fost schimbaţi, fireşte.
Maşina are în portbagaj tot setul de accesorii adiţionale pe care le primea un cumpărător de Volga GAZ-21 în 1959, de la cartea cu instrucţiuni, păstrată în condiţie perfectă, până la cutia cu siguranţe, cricul sau cheile pentru intervenţii şi reparaţii.
Interiorul maşinii e la fel de impecabil păstrat, doar textura de sus a planşei de bord având câteva cute lăsate de vreme. În schimb, când deschizi sertarul de mănuşi din faţa pasagerului, poţi vedea încă 3 etichete puse acolo la fabrică.
Maşina a fost scoasă la vânzare acum în oraşul Togliatti din Rusia, iar proprietarul actual e convins, probabil pe bună dreptate, că exemplarul său e unic în lume, în cea mai bună stare din câte exemplare de GAZ-21 mai există. Prin urmare, e firesc să aflăm că cere un preţ exorbitant pe ea, de 21 milioane de ruble, echivalentul a circa 250.000 euro! Da, un sfert de milion de euro pe o Volga GAZ-21, fabricată acum 64 ani!
0
10,903
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!