O intersecţie din Chişinău e atât de decorată cu lumini, încât nu se mai văd semafoarele

9 Martie 2023, 10:21
Redacţia PiataAuto.md
O intersecţie din Chişinău a fost de curând decorată cu elemente vizuale, luminoase, specifice stilului turistic de ţară şi conceptului „Moldova: ospitalitate, tradiţie mister”. Doar că după decorarea intersecţiei, pe timp de noapte a devenit un adevărat mister localizarea semafoarelor, care sunt extrem de dificil de identificat vizual. Includem mai jos imaginea originală, captată de unul din şoferii din capitală, Ivan Negruşa, care ne-a şi atenţionat despre situaţia periculoasă pentru trafic.
Foto: Încearcă să găseşti semafoarele aici, înainte de a vedea imaginea de mai jos

Ai reuşit să identifici unde sunt semafoarele printre luminile puse acolo? Nu? Dar ele există, de fapt, şi sunt tocmai 4 al număr! Elementul decorat luminos e stâlpul pentru dublarea semafoarelor de după intersecţia de la bulevardul Dacia şi strada Grădina Botanică. Respectiv, în imaginea de mai jos arătăm cu săgeţi unde sunt poziţionate, de fapt, cele 4 semafoare. Unul din ele e invizibil din unghiul şoferului şi doar i-am intuit poziţia. Într-atât de invizibile au devenit semafoarele într-o intersecţie atât de circulată!
Nu ştim cine a aprobat elemente de iluminare care conţin şi culorile semafoarelor, poziţionate exact alături de semafoare, dar e clar că siguranţa rutieră n-a fost un criteriu luat în considerare. Elementele stilistice ale Moldovei sunt frumoase, dar ele trebuie montate acolo unde nu sunt intersecţii şi nu interferează vizual cu elementele create pentru siguranţa rutieră. Până se autosesizează primăria Chişinău, îndemnăm şoferii să fie deosebit de prudenţi în orele nocturne pe aici, inclusiv acei şoferi care circulă de pe străzile care se intersectează cu bulevardul Dacia. Țineţi cont că un şofer de pe Dacia ar putea interpreta greşit semaforul, mai ales în momentele de schimbare a culorilor.
1
4,126
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!