Reparaţia străzii 31 August din Chişinău a dus la descoperirea caldarâmului sub asfaltul scos, acum se discută despre transformarea ei în pietonală

18 Martie 2023, 08:25
Redacţia PiataAuto.md
Reparaţia porţiunii centrale a străzii 31August Chişinău, cuprinsă între străzile Bodoni şi Puşkin, a dus la descoperirea caldarâmului vechi de circa 100 de ani sau mai mult, sub asfaltul pe care se circula până acum. Surprinzător, dar acest pavaj vechi pare să se fi păstrat într-o stare foarte bună, iar acum se discută dacă ar fi cazul, poate, ca strada să se transforme într-una pietonală, dacă tot e în centrul Chişinăului şi se discuta şi anterior despre asigurarea a cel puţin o jumătate din lăţimea ei actuală pentru uz pietonal şi biciclete.
În Chişinău mai există câteva străzi unde mai există caldarâm vechi, despre una din ele, în care acesta are peste 120 ani, scriam acum jumătate de an. Caldarâmul de pe 31 August, însă, pare să se fi păstrat chiar mai bine sau ar putea fi mai nou, din perioada anilor 1918-1940. Sigur, e doar o presupunere la această etapă, pentru că a fost o surpriză şi pentru autorităţile municipale. Istoricii ar putea spune mai mult despre vechimea lui, dar e cert că locuitorii din Chişinău au fost încântaţi de această descoperire şi, în lipsa prea multor zone cu conotaţie profund istorică din oraş, strada 31 August ar putea deveni una care să mustească de o atmosferă specială de centru istoric, mai ales că în această porţiune are şi edificii frumoase şi vechi, precum cele ale Bibliotecii Naţionale.

Primăria Chişinău a anunţat că pune pauză pe lucrări pentru a analiza descoperirea şi a consulta specialiştii şi cetăţenii. Ce părere ai, ar trebui să devină strada una pietonală, cel puţin în zona ei centrală?
0
2,426
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!