Un proprietar al unei Toyota Highlander hibrid, care a parcurs 1,6 milioane km fără a fi spălată prea des şi apoi a fost distrusă, a primit o maşină nouă în loc

29 Martie 2023, 14:58
Redacţia PiataAuto.md
Pentru unii oameni, maşinile sunt o unealtă indispensabilă de lucru şi cea mai importantă cerinţă faţă de ele e rezistenţa exemplară în timp. Americanul Mark Miller e un asemenea om, iar maşina sa, o Toyota Highlander fabricată în 2006, a fost calul său fidel de muncă, parcurgând 1 milion de mile, echivalentul a peste 1,6 milioane de kilometri. Mark are o companie mică de asfaltare a drumurilor în Florida şi maşina i-a servit pentru toate deplasările de muncă, adeseori tractând după ea remorci cu utilaje auxiliare şi intrând pe şantierele de drum. După cum se poate vedea mai jos, maşina n-a fost spălată prea des, Mark menţionând chiar anterior într-o postare că n-o spală cam niciodată.
Maşina, însă, a rezistat dârz, chiar dacă se vede că a avut parte de o soartă cruntă. Dacă ea n-a fost nici spălată, e clar că Mark nu s-a obosit să repare nici micile zgârieturi de pe ea. Acesta zice, totuşi, că-i schimba cu regularitate uleiul, la acelaşi dealer Toyota de la care a şi cumpărat maşina nouă în 2006. Iar faptul că vorbim de o maşină cu sistem de propulsie hibridă, care a rezistat 1,6 milioane de kilometri parcurşi prin asemenea condiţii, e şi mai impresionant.
Foto: Mark şi mecanicul de la service-ul Toyota, care-i făcea de obicei lucrările la maşina sa, pozaţi într-una din vizitele la service

În septembrie 2022 Florida a fost afectată de uraganul Ian, care i-a inundat casa lui Mark, iar Toyota sa a fost inundată şi ea, fiind distrusă. Nu trecuse mult timp după ce maşina marcase 1 milion de mile şi vehiculul ar mai fi rezistat, dar, după inundare, reparaţiile nu au mai fost posibile, aşa că Mark a trebuit să se împace cu ideea că maşina sa a fost distrusă total. Toyota, însă, a decis să-l recompenseze pe Mark şi cu ajutorul aceluiaşi dealer care i-a vândut şi deservit maşina anterioară, l-a invitat în showroom şi i-a oferit un Highlander nou, tot hibrid.
Şi se pare că Toyota, sau cel puţin dealerul local, are şi simţul umorului, pentru că în comunicatul producătorului japonez se spune că maşina nouă a lui Mark a fost aleasă una de culoare gri închis, pentru a fi mai aproape de culoarea asfaltului, ca să se nu se vadă murdăria prea mult pe ea. Deci Mark va putea să nu spele nici acest Highlander prea des în următorul milion de kilometri.
3
76,411
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!