Un tren de marfă, care transporta maşini, a deraiat în România, iar un alt tren cu 280 pasageri a frânat brusc pentru a evita un impact

13 Martie 2023, 10:22
Redacţia PiataAuto.md
Un tren marfar a deraiat astă noapte în România, iar un alt tren, cu 280 pasageri la bord care circula pe aceeaşi linie, a fost la un pas de un accident feroviar grav, frânând brusc pentru a evita impactul cu trenul din faţa sa. Câţiva călători au fost răniţi în urma manevrei de frânare, iar 4 dintre ei au ajuns la spital.
Astfel, două vagoane ale trenului marfar, care transporta autoturisme spre Constanţa, au deraiat în apropiere de staţia Roşiori Nord, Teleorman, unul din vagoane răsturnându-se cu tot cu maşini. Trenul de călători IR1822, care circula în spatele său urma ruta Arad — Bucureşti Nord, cu 280 pasageri, a frânat de urgenţă pentru a evita impactul. Din cauza mai multor persoane rănite şi a unor apeluri care invocau producerea unei coliziuni între cele două trenuri, la ora 04:00 a fost activat planul roşu de intervenţie. Din fericire, coliziunea între trenuri nu a avut loc, şi o tragedie de amploarea celei produse în Grecia recent a fost evitată.
Foto: Singura imagine neclară cu trenul deraiat sugerează că maşinile erau de marcă Ford, de la fabrica din Craiova

Cea mai mare parte a pasagerilor a fost transportată cu microbuzele la alte gări, de unde pasagerii au fost urcaţi în alt tren. Deocamdată nu e clară cauza deraierii trenului marfar, o anchetă fiind derulată în acest sens.
0
3,363
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!