(VIDEO) Acest Mercedes din 1963 munceşte ca taxi de aproape 50 ani şi peste 1 milion km, şoferul său îmbătrânind odată cu el

18 Martie 2023, 21:22
Redacţia PiataAuto.md
Cât rezistă maşinile din zilele noastre să muncească în serviciile de taxi? Trei ani, patru ani, poate 7 ani în cazul unor şoferi care ţin mai mult la ele? Cum ar fi ca o maşină să fie cumpărată la mâna a doua, când are deja o vârstă de 12 ani, apoi să mai poată servi încă 48 de ani în rol de taximetru, trecând la parcursuri de ordinul milioanelor şi încă mai muncind la vârsta de 60 de ani? Acest Mercedes are exact o asemenea istorie!
E un Mercedes W110 fabricat în 1963, modelul W110 fiind produs între 1961 şi 1968 şi fiind din perioada când Mercedes ştia să facă doar maşini de o calitate supremă. Maşina e deţinută din 1975 încoace de Omar, un taximetrist din oraşul Bakhoun, din nordul Libanului, care a început a munci în taxi încă în anul 1955, pe când avea 21 de ani. Atunci şi-a luat permisul şi în scurt timp şi-a început munca de taximetrist.
A lucrat şi pe alte maşini în primii 20 de ani de muncă. Spune că a avut şi o Toyota Cressida, care era o maşină bună, dar pe care n-a ţinut-o prea mult. Din 1975, de când a cumpărat acest Mercedes, nu s-a mai despărţit de el, şi sunt deja aproape 50 de ani de când Omar munceşte cu maşina asta. Au îmbătrânit împreună, or, Omar are 89 de ani azi. Iar ridurile se văd şi pe faţa sa, şi pe cea a maşinii.
Omar spune că maşina sa e complet originală, dar e greu de spus ce are mai exact în vedere cu asta. Spune, de exemplu, că tapiţeria scaunelor e încă cea din 1963, cu care maşina a ieşit din fabrică. Doar că e ciopârţită de vreme acum.
Însă maşina merge oricum. Chiar şi cu mici reparaţii permanente şi o ladă de piele de rezervă în portbagaj, acest taximetrist de 89 de ani continuă să-şi mai conducă Mercedesul şi să muncească cu el. Omar e pensionar de 10 ani încoace, dar oricum continuă să mai muncească, iar dacă luăm în calcul faptul că a început munca de taximetrist la 21 de ani, înseamnă că a adunat până acum un stagiu de muncă de 68 de ani!
Aşa că nu e de mirare că poate povesti o mulţime de istorii din munca sa, inclusiv călătorii lungi pe care le-a făcut cu maşina, ducând călători până în Damasc sau Istanbul. Şi Mercedesul ăsta nu l-a lăsat niciodată în drum. E una din acele maşini create să ţină o viaţă. Şi se pare că va rezista alături de Omar şi în continuare!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
15,897
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!