(VIDEO) Acesta e magazinul din Tokyo, ştiut doar în Japonia, care vinde Mercedes-uri clasice şi modele AMG

4 Martie 2023, 12:07
Redacţia PiataAuto.md
Japonezii au maşini proprii create în moduri fascinante, dar au nutrit încă din anii 80 o pasiune specială pentru modelele germane. Atunci a luat naştere cultura de a importa maşini cu volan pe stânga, pentru a le păstra în forma lor originală, cu obligaţia de a rula cu ele un număr limitat de kilometri pe an, niciodată noaptea şi niciodată în condiţii de vizibilitate scăzută. În scurt timp, să deţii un model savuros german cu volan pe stânga în Japonia a devenit una din cele mai jinduite forme de a colecţiona şi exploata maşini speciale. Din acea pasiune s-a născut, la începutul anilor 90, şi un magazin din Tokyo, pe care-l cunosc doar pasionaţii din Japonia. Îi spune J-Auto, se află la intersecţia străzilor Seta şi Setagaya-ku, şi mai există şi azi, fiind un adevărat paradis al pasionaţilor de Mercedes-uri clasice, inclusiv din cele condimentate pe atunci de AMG.
Hidenori Matsumoto e japonezul care a fondat şi deţine şi azi acest magazin. Sunt căutate modele clasice, bine păstrate, de Mercedes, iar vizavi există şi un service J-Auto, unde aceste exemplare excelente pot fi readuse la o stare de perfecţiune similară unei maşini noi, sau aproape noi. Într-un final, aceste maşini superbe ajung în magazin, aşteptându-şi cumpărătorii care să le aprecieze la fel de mult.
Cele mai multe din exemplarele vândute sunt variaţii ale lui Mercedes W124, în special renumitul 500E, cu motor V8, dezvoltat şi fabricat de Porsche pentru Mercedes, dar şi E60 AMG, cu motor adus la 6,0 litri de atelierul AMG, încă independent pe atunci.
Se mai pot găsi exemplare W140 uneori, alteori G-Class-uri clasice, iar câteodată şi exemplare 190E 2.3-16V, cu renumitul motor adaptat de Cosworth. Într-un cuvânt, cele mai dorite modele Mercedes şi AMG din perioada anilor 80-90, care şi-au obţinut şi fortificat statutul de legendă. Şi probabil acest magazin din Japonia e unul cu cea mai mare concentraţie de legende pe metru pătrat!
Iar pe lângă asta, magazinul mai vinde şi piese de schimb foarte rare pentru modelele clasice Mercedes şi AMG. Sunt acele piese doar pentru căutarea cărora proprietarii pierd uneori luni întregi. Iar aici, Hidenori Matsumoto a adunat un adevărat depozit fabulos de piese rare, pentru legendele pe care le adoră.
E un magazin ce pare foarte modest pe dinafară, ba chiar anost, fără să-ţi atragă cumva atenţia printre luminile stridente din Tokyo.
Însă ascunde adevărate comori în interior, şi e un magazin despre care nu ştie aproape nimeni din afara Japoniei!
Vezi mai jos şi un scurt tur prin acest paradis de Mercedes-uri şi AMG-uri clasice.

Sursa foto: Speedhunters, capturi ecran
1
5,259
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!