Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Acesta e noul camion de pompieri Scania de 1150 CP, cu propulsie hibridă şi motor V8, creat pentru aeroporturi

23 Martie 2023 - 14:16
Redacţia PiataAuto.md
Acest camion Scania e unul total neobişnuit faţă de gama actuală de serie a producătorului suedez. În primul rând, pentru că e un camion specializat pentru serviciile de pompieri din aeroporturi, iar în al doilea rând, pentru că şasiul de camion nu aparţine celor de Scania, ci companiei germane Titan Spezialfahrzeugbau, specializată în vehicule specializate mari, capabile să reziste unor sarcini de durabilitate excepţională. Iar această durabilitate a fost combinată acum cu un sistem de propulsie hibridă împreună cu Scania.
Prezenţa camioanelor de pompieri pe aeroporturi e o cerere obligatorie în aviaţie, pentru a se garanta timpi minimi de intervenţie. Aceste camioane parcurg distanţe foarte mici, de obicei, dar trebuie să aibă capacităţi sporite pentru a putea interveni prompt în cazul unor situaţii de scară mare ce pot avea loc pe aeroporturi. Mai nou, aeroporturile din unele regiuni ale lumii au şi limitări la emisiile totale pe care le generează, iar astfel ajung să caute soluţii prin care pot să reducă media lor. Camioanele hibride de pompieri ar putea fi soluţia potrivită, spun cei de la Scania.
Noul camion e construit pe un şasiu 6x6 al companiei germane Titan, iar sistemul de propulsie hibridă e deosebit de interesant. Pe de o parte, camionul dispune de un electromotor de 380 CP, integrat între cutie şi propulsorul cu ardere internă, iar pe de altă parte acest motor e renumitul diesel V8 de 16,4 litri al Scania, care dezvoltă 770 CP, motor preluat de pe cel mai puternic camion de serie Scania şi din lume până de curând, Scania S770!
Dar asta nu e tot, sistemul de propulsie hibridă poate cumula puterile celor două motoare, iar astfel puterea totală a noului camion ajunge la 1.150 CP! Efectiv, acesta e cel mai puternic camion Scania, doar că nu poate fi numit unul de serie, ci unul produs în serie limitată şi specializată. Dar vorbim, totuşi, de un camion de pompieri cu o forţă uriaşă!
Mai mult ca atât, sistemul de propulsie hibridă are şi o baterie ce poate fi încărcată la priză, astfel încât atunci când camionul face doar deplasări zilnice pentru mentenanţă, să nu folosească diesel deloc. Bateria are 104 kWh şi e mai mult decât suficientă pentru o zi întreagă de eventuale deplasări, or, consumul unor asemenea camioane grele nu depăşeşte de obicei 200-250 kWh/100 km. Prin urmare, deşi Scania nu anunţă autonomia, bateria ar trebui să fie suficientă pentru 30-50 km de condus pur electric, chiar şi cu rezervoarele pline de apă şi soluţii speciale la bord. Iar atunci când e vorba de o urgenţă, camionul îşi va pune la treabă întreaga forţă cumulată de 1.150 CP a motorului V8 şi electromotorului.
Vezi mai jos un scurt video cu noul camion de pompieri Scania.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter