(VIDEO) Acesta e pasionatul de BMW cu diplomă în IT, care a început e restaura modele clasice, fiind îndrăgostit de M5 E39

28 Martie 2023, 14:57
Redacţia PiataAuto.md
Se zice că dacă îţi transformi pasiunea în muncă de zi cu zi, atunci nu vei munci nicio zi în viaţa ta, pentru că vei face totul cu o satisfacţie atât de mare, încât va părea că-ţi petreci timpul savurându-ţi hobby-ul, nu muncind. Iar uneori, chiar dacă faci studii universitare într-un domeniu, pasiunea învinge raţiunea şi te atrage ca un magnet într-o cu totul altă cale a carierei. Este şi cazul lui Streten, pasionatul de BMW despre care vorbim azi.
Streten s-a molipsit de pasiunea pentru maşini şi BMW încă fiind copil şi mergând cu tatăl său pe la saloane auto şi împărţind împreună aceleaşi predilecţii. I-a plăcut întotdeauna partea mecanică a lucrurilor.
S-a mutat ulterior temporar în California, unde şi-a cumpărat un BMW E39, în motorizare 530i. Maşina avea nevoie de lucrări, dar Streten nu-şi permitea să plătească service-urile oficiale să i le facă. Aşa că a început a lucra singur la maşină.
Munca la maşini l-a captivat, şi a început a cumpăra mai multe BMW-uri neglijate, pentru a le reanima şi a le vinde ulterior mai scump. Ulterior, s-a mutat în Germania şi prima maşină pe care şi-a cumpărat-o a fost un BMW M5 E39. A cumpărat-o lângă Nurburgring şi a condus-o noaptea pe autostrăzi până la Berlin. A fost momentul care l-a făcut să se îndrăgostească ireversibil de acel model.
În 2019 a decis să lanseze şi un canal de YouTube, cumpărând şi un BMW Seria 7 pentru a-l restaura şi filma procesul. Aşa a început a primi mai multe comenzi pentru restaurări de BMW-uri clasice, pe care totodată le putea şi filma. Şi-a lăsat jobul de bază şi şi-a transformat pasiunea într-un job de vis.
Streten nu e mecanic de profesie, cum spuneam având diplomă în IT, dar studiază în profunzime fiecare model nou la care lucrează şi foloseşte şi manualele de reparaţie de la uzină. Canalul său de YouTube a primit numele maşinii sale, M5, E39, Restorations, sau M539 Restorations. E un canal cu video-uri incluse şi noi periodic, în unele articole, iar de curând şi cei de la BMW Group Classics au publicat un video cu istoria acestui pasionat de BMW-uri clasice.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
4,494
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!