(VIDEO) Acesta e un Mercedes Sprinter actual, adaptat pentru relieful din Islanda

23 Martie 2023, 21:39
Redacţia PiataAuto.md
Islanda e insula cu cel mai special relief din lume, probabil, având şi roci vulcanice, şi zone acoperite cu gheţari şi crăpături uriaşe prin acei gheţari, dar şi multe alte forme atipice ale pământului său, prin care maşinile obişnuite nu prea au şanse să înainteze. Aşa că până şi un banal Mercedes Sprinter, dacă vrea să concureze relieful Islandei în afara asfaltului, trebuie modificat un pic, cum e şi exemplarul de mai jos.
Când vine vorba de autobuze mari turistice, care să poată înainta pe zăpezile gheţarilor, marile vedete rămân a fi autobuzul Sleipnir 8x8, bazat pe un camion Volvo, şi Tatrabus, bazat pe un camion Tatra 8x8.
Dar uneori e nevoie de microbuze mai mici, aşa că Sprinter are o nişă în care e foarte solicitat. Doar că adaptările la relieful Islandei nu le fac cei de la Mercedes, ci meşterii locali din Islanda.
Maşina de mai jos, de fapt, nu a fost creată pentru a duce turişti, ci pentru a servi drept maşină de familie şi de ieşit în mijlocul naturii pentru familia proprietarului său, Pall.
Cele mai substanţiale modificări se referă la axe noi, bineînţeles. Cele de Mercedes nu sunt suficient de rezistente şi mari, aşa că se pun axe de la Ford F-350 Heavy Duty sau F-450, cu elemente custom de suspensie.
Se măreşte şi ampatamentul, axul spate fiind deplasat în spate, iar cel din frontal, mai spre faţă. Roţile noi au 49 de ţoli mărime, puse pe jante de 20 de ţoli. Acum există demultiplicator de cuplu, blocaje de diferenţiale, sistem de reglare automatizată a presiunii în anvelope, rezervor de diesel de 240 litri, deci totul aşa cum e nevoie pentru Islanda.
Motorul a rămas standard, dar a fost ales cel mai puternic, un diesel V6, de doar 190 CP şi 440 Nm. Şi cutia a rămas automată, standard. Cum zice proprietarul maşinii, tot ce e de la 1 metru şi mai sus pe această maşină, a rămas de Mercedes, ce e la 1 metru şi mai jos, e de Ford.
Vezi mai jos acest Mercedes Sprinter adaptat pentru Islanda.
0
5,349
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!