Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Acesta e unul din cele mai zgomotoase motoare V8 din lume, are 1000 CP şi e pus pe un Camaro ZL1 Hennessey

2 Martie 2023 - 18:50
Redacţia PiataAuto.md
Cei de la Hennessey şi-au făcut o reputaţie excelentă prin modificarea motoarelor V8 americane până la ipostaze incredibile, dar şi prin crearea propriului model, F5 Venom. Totuşi, deşi atelierul a modificat şi motoare de Dodge şi RAM până la 1.000 CP, acel motoare având 6,2 litri, motorul de pe acest Camaro are un simbol aparte, întrucât a fost ajustat în onoarea a 30 de ani de Hennessey. Are tot 1.000CP, dar îl diferenţiază sunetul extraordinar de fioros. Într-atât de fioros e, încât maşina a fost botezată Exorcistul.
Prima dată, această ipostază a fost dezvăluită în vara anului trecut, dar acum cei de la Hennessey au mai umblat un pic la eşapament şi spun că sunetul e şi mai fioros şi zgomotos. De fapt, în multe ţări, cel puţin din cele europene, maşina asta probabil n-ar trece omologările şi filtrele poliţiei din cauza a prea mulţi decibeli scoşi pe ţeava de eşapament.
Dar, într-o lume în care aproape că nu se mai lansează motoare V8, iar producători precum Mercedes renunţă la V8-uri pe C-Class AMG în favoarea propulsoarelor cu 4 cilindri, electrificate, sunetul acestui motor V8 de Hennessey poate fi o adevărată alifie pe sufletul pasionaţilor auto.
E unul din ultimele exemplare de motoare făcute doar de dragul performanţei şi senzaţiilor exaltante în condus, fără prea multe limitări raţionale, ci doar de dragul emoţiilor de a fi turat şi condus.
Vezi totul în video-ul de mai jos, neapărat cu sunet.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter